Witam jestem nowy na forum. Mam golfa III 1.8 od niedawna i nie znam sie wogole na jego mechanice. Mam taki problem ze jezdzilem z kumplem po miescie i zatrzymalem sie i wylaczylem silnik. chcialem go odwiesc i pojawil sie problem. Nie moglem juz go odpalic.
Pompka paliwa chodzi na pewno bo kupilem nowa jakis miesiac temu i sprawdzilem paliwo dochodzi.
Opisze co sie dzieje. Wiec jak przekrecam kluczyk slychac jak normalny rozruch i nic sie nie dzieje silnik nie chce zaskoczyc a jak przestaje go "pilowac" to slysze takie nie strzelanie ni cykniecie. Czasami na chwile zaskoczy zrobi jeden obrot i nadal nie chce chodzic. Nie wiem co moze byc. Jeszcze jak przekrecam kluczyk to przy odpalaniu mroga mi kontrolka od oleju ale czytalem ze to normalne bo nie chodzi silnik. Pozatym wymienilem czujniki od oleju.
Bardzo bym prosil o porade od czego mam zaczac sprawdzac co moglo sie stac mojemu golfowi. A dodam ze samochod mi jest potrzebny do pracy ;/. Z gory dziekuje wszytkim
Golf 1.8 CL nie chce odpalic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Nowicjusz
Wlasnie zaraz bede sprawdzal czy odpali.Jak probowalem odpalic nie wiem 30 minut po tym jak przyjechalem z miasta. Silnik byl letni.
Moge powiedziec ze aku odpada od tego bo jest nowy ma rok i nie ma z nim problemy. Pompa paliwa pombuje paliwo na pewno bo sciaglem wezyc od gaznika i polecialo paliwo wiec musi byc cos z elektryka.
bede pisal na bierzaca co juz zrobilem.
Wiec tak odpalil na zimnym i dzialo sie tak ze podchodzil do 3000 obrotow i spadaly do 1000 wtedy strzelilo cos tak jak by iskra przeskoczyla a pozniej znowu do 2800-3000 obrotow i znowu strzeli. I tak w kulko. Wiec macie jakies propozycje. Mam nadzieje ze nie jest gdzies silnik uszkodzony w srodku.
[ Dodano: 09 Lis 2009 12:47 ]
koledzy wlasnie obejrzalem caly silnik odpalilem i patrzalem pod maska gdzie tak strzela. I okazalo sie ze spadla mi rurka ta co jest pod "gaznikiem" i cisnienia nie bylo. Dziekuje tym co sie zainteresowali moim postem. Temat zamkniety
Moge powiedziec ze aku odpada od tego bo jest nowy ma rok i nie ma z nim problemy. Pompa paliwa pombuje paliwo na pewno bo sciaglem wezyc od gaznika i polecialo paliwo wiec musi byc cos z elektryka.
bede pisal na bierzaca co juz zrobilem.
Wiec tak odpalil na zimnym i dzialo sie tak ze podchodzil do 3000 obrotow i spadaly do 1000 wtedy strzelilo cos tak jak by iskra przeskoczyla a pozniej znowu do 2800-3000 obrotow i znowu strzeli. I tak w kulko. Wiec macie jakies propozycje. Mam nadzieje ze nie jest gdzies silnik uszkodzony w srodku.
[ Dodano: 09 Lis 2009 12:47 ]
koledzy wlasnie obejrzalem caly silnik odpalilem i patrzalem pod maska gdzie tak strzela. I okazalo sie ze spadla mi rurka ta co jest pod "gaznikiem" i cisnienia nie bylo. Dziekuje tym co sie zainteresowali moim postem. Temat zamkniety