no ja tak samo zrozumiałem...No, ja już nie wiem, lecz Kolegom chodzi chyba o to, że w momencie pojawienia się prądu w zapłonie a więc samej iskry - silnik rusza. Bez kręcenia się rozrusznika - stacyjką czy bez stacyjki.
Dobrze piszę?
Silnik sam odpala w pozycji zaplon, bez rozrusznika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Po prostu autor tematu jak i autor odkopu opisali rzecz jaby byli mocno niewyspani. Trzeba się kurcze dopiero domyślać że rozrusznik startuje bez przekręcania kluczyka w pozycję rozruchu.
No to mamy zwarcie w stacyjce do kabla rozrusznika, albo jakiś dziwny strzał napięcia na bendix spowodowany nie wiem czym, zwarciem w instalacji, wyzwoleniem nagromadzonych w jakimś kondensatorze czy cewce ładunków itp. Rzecz byłaby dla mnie śmieszna gdyby nie fakt że zdarzyło mi się to samo kilka razy, ale nie aż tak że silnik się uruchomi, tylko strzeli bendix po przekręceniu kluczyka na zapłon zanim jeszcze uruchomię rozrusznik
No to mamy zwarcie w stacyjce do kabla rozrusznika, albo jakiś dziwny strzał napięcia na bendix spowodowany nie wiem czym, zwarciem w instalacji, wyzwoleniem nagromadzonych w jakimś kondensatorze czy cewce ładunków itp. Rzecz byłaby dla mnie śmieszna gdyby nie fakt że zdarzyło mi się to samo kilka razy, ale nie aż tak że silnik się uruchomi, tylko strzeli bendix po przekręceniu kluczyka na zapłon zanim jeszcze uruchomię rozrusznik
Ostatnio zmieniony ndz lis 08, 2009 11:56 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zapewniają ,że rozrusznik nie chodził (czary-mary
)
)
marcin_mlody pisze:Włączam zapłon a on zaczął pracować!
Bez udziału rozrusznika. Spróbowałem jeszcze raz i to samo. Zapłon i auto chodzi.
Później odpalilo normalnie z rozrusznika
Ostatnio zmieniony ndz lis 08, 2009 12:11 przez edzio, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.