mam problem z turbiną w vw passacie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mam problem z turbiną w vw passacie
witam. posiadam vw passata 1.9TDI 131KM. jeżdziłem ostatnio na dieslu mieszanym z bio i turbinę szlak trafił. jeszcze chodzi ale nie da się jeżdzić a przy prekości ponad 120km/h ją wyłancza.ktoś się orientuję gdzie na tos-ie można to naprawić?????
Ja niedawno tez miałem taki objaw w MK III 1,9 TDI 1Z i przyczyną był pęknięty wąż od culera. Sprawdz sobie cały układ culera czy czasem jakiś wąż niema dziury włącznie z culerem czy aby on sie nie rozszczelnił, nic to nie kosztuje tylko troche czasu a może akurat to będzie to i nietzreba będzie wydawać dużych pieniędzy.
Re: mam problem z turbiną w vw passacie
Kolego raczej auto przechodzi Ci w tryb awaryjny podjedz do kogoś kto ma/ ogarnia VAG-aFRUGO1984 pisze:witam. posiadam vw passata 1.9TDI 131KM. jeżdziłem ostatnio na dieslu mieszanym z bio i turbinę szlak trafił. jeszcze chodzi ale nie da się jeżdzić a przy prekości ponad 120km/h ją wyłancza.ktoś się orientuję gdzie na tos-ie można to naprawić?????
Jesli masz padniętą turbinę to nie ryzykował bym jazdy ...
<wymoderowano>
mam problem z turbiną w vw golfie 4 nie zawsze sie załącza jak jest zimny pracuj dobrze a jak juz przejade kawałek dodam wiecej gazu to mi ją odcina... szukam fachowca który moze to naprawic. Radom i okolice jak również Warszawa i okolice;-] moj numer tel; 663448881
[ Dodano: 07 Lis 2009 11:15 ]
vw golf 1.9 tdi 110ps
[ Dodano: 07 Lis 2009 11:15 ]
vw golf 1.9 tdi 110ps
panownie miałem ten sam problem pier wyczyscic dolot, kolektor, wężę pozniej sprawdz reszte czyli gruche od turbawki weżyki itd. turbo żadko pada nie słuchaj mechanika nie idz w kooszta :green_fuck:
Ostatnio zmieniony sob lis 07, 2009 23:34 przez josef161, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawdopodobnie zmienna geometrie turbiny masz zasyfiona Sprawdz na Vag co pokazujeFRUGO1984 pisze:witam. posiadam vw passata 1.9TDI 131KM. jeżdziłem ostatnio na dieslu mieszanym z bio i turbinę szlak trafił. jeszcze chodzi ale nie da się jeżdzić a przy prekości ponad 120km/h ją wyłancza.ktoś się orientuję gdzie na tos-ie można to naprawić?????
-
- Użytkownik
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Masz silnik na PDekach i lałeś bio to prawdopodobnie wszystko szlak trafiło.FRUGO1984 pisze:witam. posiadam vw passata 1.9TDI 131KM. jeżdziłem ostatnio na dieslu mieszanym z bio i turbinę szlak trafił. jeszcze chodzi ale nie da się jeżdzić a przy prekości ponad 120km/h ją wyłancza.ktoś się orientuję gdzie na tos-ie można to naprawić?????
VAG i wszystkie logi bo inaczej nigdy sie nie dowiesz.
Bez tego nawet nie zaczynaj czegokolwiek naprawiać. A jak tego nie zrobisz to naprawa czegokolwiek mija sie z celem.
Pozdro
ZC
P.S. Strasznie chciałbym zobaczyć korekcje PDeków po bio. Pewnie nie mieści sie w skali.
:[
Ostatnio zmieniony ndz lis 08, 2009 21:51 przez Zimny Chirurg, łącznie zmieniany 2 razy.