Zapala i gasnie po 1-2 sek
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zapala i gasnie po 1-2 sek
Witam,
mam golfa 3 , 1.6 1994 rok , 75 KM, benzynka, LPG i mam z nim problemik
Ostatnio kiedy padla mi pompa paliwa i odpalałem do na lpg silnik po zimniejszych nocach nie chciał odpalać , tzn odpalał ale od razu gasł ( około 1 sekundy) , nawet gdy go przygazowałem do 4 tys obrotów to i tak gasł , na początku myślałem ze to wina zimna i LPG ale wczoraj wymieniłem pompę i na benzynie dzieje się to samo. Nie ważne ile razy go bede probował odpalić.
Gdy jest cieplej to nie ma tego problemu ( tak mi się wydaje , bo czasem po prostu odpala od dotknięcia ).
Dzieje się to gdy odpalam na LPI i Benzynie. Alarmu nie posiadam.
Miał ktoś może podobny problem ?? Wolę się zapytać zanim podepnę go pod komputer u mechanika
PS: zna ktoś może we Wrocławiu "taniego" diagnostę który by podpiął golfika pod komputer ?
mam golfa 3 , 1.6 1994 rok , 75 KM, benzynka, LPG i mam z nim problemik
Ostatnio kiedy padla mi pompa paliwa i odpalałem do na lpg silnik po zimniejszych nocach nie chciał odpalać , tzn odpalał ale od razu gasł ( około 1 sekundy) , nawet gdy go przygazowałem do 4 tys obrotów to i tak gasł , na początku myślałem ze to wina zimna i LPG ale wczoraj wymieniłem pompę i na benzynie dzieje się to samo. Nie ważne ile razy go bede probował odpalić.
Gdy jest cieplej to nie ma tego problemu ( tak mi się wydaje , bo czasem po prostu odpala od dotknięcia ).
Dzieje się to gdy odpalam na LPI i Benzynie. Alarmu nie posiadam.
Miał ktoś może podobny problem ?? Wolę się zapytać zanim podepnę go pod komputer u mechanika
PS: zna ktoś może we Wrocławiu "taniego" diagnostę który by podpiął golfika pod komputer ?
Same problemy :)
immo wyłączy prawie natychmiast czyli około 1sKrojo pisze:No wiem czytałem wszyscy mówią ze immobilizer wyłącza po około 3 sekundach a on prawie natychmiast
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
tak przy puszce za licznikiemPrzeczytałem że można sprawdzić czy styki nie są zaśniedziałe przy skrzyneczce immo pod kierownicą
Ostatnio zmieniony sob lis 07, 2009 13:25 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
- j_a_r_o_o_o
- Ma gadane
- Kontakt:
Wszystkie filtry oprócz oleju wymienione 25 dni temu wiec odpada A zresztą na LPG mam to samo . Idę obadać ten immo tylko muszę siły nabrać bo zimno na dworze i nie chce misie robić w takiej temperaturze
[ Dodano: 08 Lis 2009 11:58 ]
WITAM
Problem rozwiązany , okazało się że jeden z kluczyków się rozkodował lub coś z nim jest nie tak
Na jednym kluczyku odpala jak złoto na drugim immo odcina zapłon
POZDRAWIAM I DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC
[ Dodano: 08 Lis 2009 11:58 ]
WITAM
Problem rozwiązany , okazało się że jeden z kluczyków się rozkodował lub coś z nim jest nie tak
Na jednym kluczyku odpala jak złoto na drugim immo odcina zapłon
POZDRAWIAM I DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC
Same problemy :)