swiszczenie odczuwalne z tylnych drzwi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
swiszczenie odczuwalne z tylnych drzwi
witam, mam taki uporczywy problem, podczas jazdy od 20 km/h do ok 80 swiszcze z tyly za kierowca (tak jakby tylne lewe drzwi), myslalem ze moze opona ale zamienilem z przednia i jest bez zmian. Lozysko ciche- wymieniane bylo, szczeki ok. Co mozna sprawdzic aby usunac te swiszczenie- straznie denerwujace podczas jazdy. Moze ktos ma pomysl?
tak wlasnie zrobie, sprawdze i bede sie wsluchiwal, okleilem cale dzrwi tasma aby sprawdzicz czy powietrze nie przechodzi przez uszczelke i nic bez zmian dalej swistalo. Sprawdze ta uszczelke. Dziwna sprawa z tym swistem ale juz przy wiekszej predkosci znika.
[ Dodano: Nie Lis 08, 2009 18:07 ]
sprawdzilem skad idzie swist, kierucjacy jechal z predkoscia ok 50 km a ja z tylu sie przysluchiwalem i jednak swist nie idzie od szyby, otwieralem nawet lekko dzrwi i jest bez zmian, dosciskalem szybke i tez bez zmian. Przysluchalem sie blizej tylnego nadkola od srodka i w bagaziku od podlogi sluchac dosc znaczne swistanie. Czyzby to lozysko? wyminione bylo 5 tysiecy temu na nowe. Hmm Zazwyczaj jest tak ze jak zaczynam jchac to nic nie slychac dopiero po jakims 1 km zaczyna to swistac, moze jednak to nie szybka skoro slychac swistanie idace od podlogi z tylu.
[ Dodano: Nie Lis 08, 2009 18:07 ]
sprawdzilem skad idzie swist, kierucjacy jechal z predkoscia ok 50 km a ja z tylu sie przysluchiwalem i jednak swist nie idzie od szyby, otwieralem nawet lekko dzrwi i jest bez zmian, dosciskalem szybke i tez bez zmian. Przysluchalem sie blizej tylnego nadkola od srodka i w bagaziku od podlogi sluchac dosc znaczne swistanie. Czyzby to lozysko? wyminione bylo 5 tysiecy temu na nowe. Hmm Zazwyczaj jest tak ze jak zaczynam jchac to nic nie slychac dopiero po jakims 1 km zaczyna to swistac, moze jednak to nie szybka skoro slychac swistanie idace od podlogi z tylu.