Czy to zbiezność?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Czy to zbiezność?
Miałem przygode z krawęznikiem prawym kołem i po tym zaczęło mnie lekko sciągac i kierownica jest niewysrodkowana i lżej chodzi czy to przestawiła się zbiezność?
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
następstwem powstania zbieżności w takim przypadku może być inna usterka mechaniczna typy skrzywienie wahacza, drążka kierowniczego, felgi, uszkodzenie przegubu, łożyska itp... trzeba przed zbieżnością zrobić diagnostykę i wyeliminować ewentualną przyczynę
Ostatnio zmieniony pt lis 06, 2009 16:43 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.
podepne sie pod temat,dzisiaj jak bylem w garazu zalwazylem ze przy skreconych kołach prosto jedno kolo w zgledem nadkola jest prosto a drugie koło troche skreca na zewnatrz,kiedys w padlem w poslizg i bokiem uderzylem dosc mocno w kraweznik kolami,moze to byc powod tego?co moze byc uszkodzone?
Ostatnio zmieniony pt lis 06, 2009 16:52 przez wolny83, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images44.fotosik.pl/241/73fd4b95b7dbdc5fmed.gif[/img][/url] www.chuligani.com
- elpiotrek
- Forum Master
wolny83 pisze:podepne sie pod temat,dzisiaj jak bylem w garazu zalwazylem ze przy skreconych kołach prosto jedno kolo w zgledem nadkola jest prosto a drugie koło troche skreca na zewnatrz,kiedys w padlem w poslizg i bokiem uderzylem dosc mocno w kraweznik kolami,moze to byc powod tego?co moze byc uszkodzone?
tak jak wyzej; krzywy wahacz, polos, drazek kierowniczy, lozysko, moze sama felga nawet.... obsada wahacza w wozku..
jak masz kanal to wejdz pod auto i moze cos bedziesz widzial samemu..