KIEROWNICA , PROBLEM , CO ROBIĆ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
KIEROWNICA , PROBLEM , CO ROBIĆ?
Witam serdecznie.
Mam problem, mianowicie wsiadłem dzisiaj do swojego golfa 3, i tak jak by znikło wspomaganie kierownicy, z tym że kręci się nią 100 razy ciężej niz w aucie bez wspomagania. Czy mieliście podobny problem? Co to może być ? I ile ewentualnie by mniej - więcej kosztowała naprawa ?
Pozdrawiam, i z góry dziękuje za szybką odpowiedź.
Mam problem, mianowicie wsiadłem dzisiaj do swojego golfa 3, i tak jak by znikło wspomaganie kierownicy, z tym że kręci się nią 100 razy ciężej niz w aucie bez wspomagania. Czy mieliście podobny problem? Co to może być ? I ile ewentualnie by mniej - więcej kosztowała naprawa ?
Pozdrawiam, i z góry dziękuje za szybką odpowiedź.
Jakby pasek strzelił to by ładowania nie było przecie to ten sam pasek...zobacz poziom płynu, jak otworzysz maske to zaraz po prawej koło aku masz czarny zbiorniczek odkręcasz zakrętkę i na niej jest bagnet i sprawdź poziom oleju....mishabest pisze:proponuję na dzień dobry sprawdzić pasek i poziom płynu.
hmm, ja wlałem normalny atf dexron III (olej do przekłądni automatycznych) taki czerwony. jeżeli masz inny kolor to trzeba się zorientować. a jeżeli zszedł ci cały to możesz nalać tego dexrona, tylko zlokalizuj sobie wyciek bo płyn na pewno sam nie zniknął. Z braku płynu mogła oberwać pompa , ale równie dobrze mogła być przyczyną wycieku. Nie miałeś dziwnych hałasów przy kręceniu kierownicą ?
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae