Potrzebuję pomocy fachowców od gaźników Pierburg.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Potrzebuję pomocy fachowców od gaźników Pierburg.
Cześć. Ostatnio bardzo mi pomogliście-dzięki, teraz znów proszę was o pomoc. Otóż próbuje założyć w moim Golfie 1,3 z gaźnikiem Pierburg 2E z 84r generator wodoru z wody (produkowany dzięki elektrolizie). Wykonałem całą instalację. Cała idea polega na dostarczeniu do gaźnika wodoru razem z powietrzem, tworząc mieszankę benzyna+powietrze+wodór. Przeważnie proponuje się podłączenie wężyka z generatora prosto do obudowy filtra powietrza. Jednak w moim przypadku filtr powietrza nie jest zbyt szczelny, a wodór z faktu ze jest lżejszy od powietrza ucieka górą, podciśnienie wssysające w obudowie wydaje się być za słabe. Przeczytałem, że rozwiązaniem może być wpięcie wężyka z wodorem do wężyków serwa gaźnika, gdzie podciśnienie jest większe, a gaz rzeczywiście trafiał by z mieszanką do komory spalania. Tak więc szukam w gaźniku Pierburg 2E wężyka przez który przechodzi powietrze zassysane do silnika (jeżeli takie wogulę istnieje). Jeżeli ktoś posiada wiedzę na ten temat, prosiłbym aby się nią podzielił. Acha cały ten wodór zakładam po to by zmniejszyć spalanie (ponoć realnie można osiągnąć o 2l mniej benzyny).
Najlepiej jak zajrzysz na forum: http://www.hho-generator.com/forum/, tam jest wszystko wytłumaczone i rozpisane.