Nie chce odpalić, a rozrusznik kręci
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Nie chce odpalić, a rozrusznik kręci
Witam
Mam taki problem...kiedy probuje odpalic mojego golfa 1.3 NZ kat z LPG (mam taka instalacje ze nie odpale na gazie) to rozrusznik kreci alee samochod nie dpala... slysze tez przy przekrecaniu zaplonu jak pompa z tylu przez chwile buczy...ale samochod nie pali...probowalem rowiez holowac i w ten sposob odpalic i tez nic... nie znam sie i nawet nie mam pomyslu co to moze byc... slyszalem cos o pompie paliwowej ze moze padla ale nie mam pojecia gdzie ona sie znajduje...
bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje
Mam taki problem...kiedy probuje odpalic mojego golfa 1.3 NZ kat z LPG (mam taka instalacje ze nie odpale na gazie) to rozrusznik kreci alee samochod nie dpala... slysze tez przy przekrecaniu zaplonu jak pompa z tylu przez chwile buczy...ale samochod nie pali...probowalem rowiez holowac i w ten sposob odpalic i tez nic... nie znam sie i nawet nie mam pomyslu co to moze byc... slyszalem cos o pompie paliwowej ze moze padla ale nie mam pojecia gdzie ona sie znajduje...
Ostatnio zmieniony pn lis 09, 2009 19:37 przez przemassbdg, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Koledzy mam pytanie mam golfa II 1.6,rocznik 1989.z instalacją gazową!!mam problem z pracą silnika na benzynie podczas gdy rozgrzeje się gaśnie,szarpie zależy od dnia!!ale nie chodzi! macie może jakieś pomysły co może być przyczyną??z góry dzięki!!myślałem czy czasem nie jest uszkodzony przyspieszacz a dodaje że paliwo podawane jest przez gaźnik!!pozdrawiam i czekam na propozycje!!
Mam swojego upragnionego Golfa!!VWmania
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Koledzy nie wiem co to za gażnik w oznaczeniach się nie znam moge powiedzieć że z lewej strony (patrząc od przodu)na dole przy gaźniku jest siłowniczek przyspieszacz a tak to nic więcej nie wiem!!jutro musze wymienić filtr powietrza bo jest brudny!!proponowano mi wyczyścić dysze jeszcze!!po prubuje jeszcze coś!!
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
W gaźnikowcu?makx pisze:Przepustnicę wyczyścić,i jeżeli trzeba to zaadaptować
[ Dodano: Czw Lis 05, 2009 21:17 ]
DaVid19Golf II, W dziale FAQ są zdjęcia silników zdaje się także MK2. Znajdź po wygladzie sój model i po nitce do kłęba - typ gaźnika. Potem szukaj na temat samego gaźnika na forum. Jakiś czas temu był post o swapie z gaźnika 2E2 na webera z poloneza. Pisali tam koledzy, którzy napewno Ci pomogą.
Re: NIE CHCE ODPALIC A ROZRUSZNIK KRECI
Zalej go bezposrednio przez przeustnice bezyna lub bez ekstrakcyja jak odpali to wiadomo ze cos masz z pompa paliwowa ne tak ze nie podaje paliwaprzemassbdg pisze:Witam
Ostatnio zmieniony czw lis 05, 2009 22:50 przez jeryk10, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Prosze o pomoc
Koledzy sprawdziłem i mam silnik 1.6 RF 72KM gaźnik Tym 2e2 i proszę o pomoc w sprawie takiej że golf zapala na benzynie jak jest zimny pochodzi z 5 min i gaśnie!!jest on z instalacją gazową i na gazie chodzi bez zarzutu!! proszę was o pomoc w tej sprawie!!