Czy po wymianie filtra paliwa trzeba odpowietrzać pompe.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czy po wymianie filtra paliwa trzeba odpowietrzać pompe.
Wymieniłem filtr paliwa zalałem olejem napedowym troche pokręciłem i zapalił ale na drugi dzień juz nie chcial palic aż gdy kolega kręcił ja w tym momeńcie popuśćilem srube od nadmiaru w pompie psykło powietrze i jak zaczeła przelatywac ropa ujął i chodzi do dziś.Dziwna sprawa czy trzeba tdi tak odpowietrzać?w taki sposób.
- hx_malbork
- TdiGangsters
- Kontakt:
Sluchaj, to normalne. Pompa sie sama odpowietrza przy wciaganiu ropy do silnika. Ja zrobilem taki blad ze nie napelnilem calego filtra paliwem. Silnik od razu zapalil, ale po chwili chodzenia zgasl. Potem juz musialem dlugo krecic zeby zalapal zanim paliwo dojdzie do silnika. Wniosek: Nie trzeba odpowietrzac, wystarczy pokrecic rozrusznikiem albo porzadnie zalac filtr paliwa i wtedy tez trzeba pokrecic, ale troche krocej ;]
[img]http://img191.imageshack.us/img191/623/ewfsdfsdf.jpg[/img]
-
- Nowicjusz
ma Golfa 1,9 TDI w sobotę wymieniłem w nim Filtr paliwa był taki filtron PP 839/1 i taki też założyłem po kilku minutach zauważyłem że przy wężyku koło cybanta kapie pomalutku ropa. zmieniałem cybanty dawałem po dwa czyściłem ten plastik wężyki dałem nowe uszczelki na ten plastik i w ogóle cuda a i dalej kapie w czym tkwi problem??? POMOCY!!!!
Pewnie chodzi o podgrzewacz Czasem się tak dzieje,wymień na nowy..brylant691 pisze:ma Golfa 1,9 TDI w sobotę wymieniłem w nim Filtr paliwa był taki filtron PP 839/1 i taki też założyłem po kilku minutach zauważyłem że przy wężyku koło cybanta kapie pomalutku ropa. zmieniałem cybanty dawałem po dwa czyściłem ten plastik wężyki dałem nowe uszczelki na ten plastik i w ogóle cuda a i dalej kapie w czym tkwi problem??? POMOCY!!!!