Sama uszczelka okolo 100-150zl.Mechanik pewnie krzyknie 200-300zl. I warto byloby sprawdzic glowice pod katem szczelnosci i czy nie jest krzywa koszt okolo 50zl. Ceny podalem orientacyjnie moga troche odbiegac. pozdrotoffi pisze:jescze ostatnie pytanie i wielkie dzieki za odpowiedz jakie koszty wymiany uszczelki tak srednio
ubytek wody
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mi dziś mechanik powiedział, że mam walniętą uszczelkę pod głowicą i zrobi mi to za 900 zł. Szukam innego mechanika.
Co jest z tym wężykiem przelewowym? Jakby nie przepuszczałą uszczelka to nie płynęła by tamtędy woda? Nigdy się nie przyglądałem.
Gdyby była pęknięta głowica to jaki to koszt?
Jak bym chciał wymienić przy okazji rozrząd to mechanik chciał chyba jeszcze 750 zł. Lepiej chyba poszukać innego silnika niż iść do tego gościa.
Cena jego usługi za robienie uszczelki pod głowicą (odejmujęc części) to pewnie około 700 zł, a na forum piszecie zwykle o ok. 200-300 za robociznę. Naciągacz.
pzdr
Co jest z tym wężykiem przelewowym? Jakby nie przepuszczałą uszczelka to nie płynęła by tamtędy woda? Nigdy się nie przyglądałem.
Jak bym chciał wymienić przy okazji rozrząd to mechanik chciał chyba jeszcze 750 zł. Lepiej chyba poszukać innego silnika niż iść do tego gościa.
Cena jego usługi za robienie uszczelki pod głowicą (odejmujęc części) to pewnie około 700 zł, a na forum piszecie zwykle o ok. 200-300 za robociznę. Naciągacz.
pzdr
No za uszczelkę trochę za dużo krzyczy -- ale nie spodziewaj się też ,że za 300 to zrobisz.mizu pisze:Mi dziś mechanik powiedział, że mam walniętą uszczelkę pod głowicą i zrobi mi to za 900 zł. Szukam innego mechanika.
pzdr
Gdyby była pęknięta głowica - nie proponuję naprawiać - tylko szukać wiadomo na jakim serwisie - czegoś używanego w dobrym stanie.
Rozrząd za 750 zł -- to dobra cena - jeśli mechanik daje wszystkie napinacze-rolki-paski i pompę od siebie
Ps. jedź do ASO i zapytaj o ceny tych napraw -- wtedy szybciutko wrócisz do swojego DROGIEGO pana mechanika
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Tylko wiesz - nawet najtańszy zestaw z pompą wody to koszt w okolicach 500 zł więc 250 to nie tragedia za wymianę.. ale to już tak trochę odbiegając od tematu...suhhar pisze:nie zgodze sie z haki odnosnie ceny za rozrzad bo wiadomo ze mechanik spryciarz i kupi najtanszy pasek rolki itp i wyjdzie na to ze za wymiane wziol 300 zł gdzie standardowo biora 160 zł.
Co region to inne ceny i inni spece
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google