Wymina uszczelki pod głowicą [mkII TD]

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Trochim
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Wymina uszczelki pod głowicą [mkII TD]

Post autor: Trochim » śr sty 05, 2005 13:34

Niedługo czeka mnie wymiana uszczelki pod głowicą i mam takie trzy pytania:

- jeden twierdzi, że głowicę przy każdej wymianie uszczelki trzeba równać (ma być równana na "czymś" magnetycznym) drugi że nie trzeba tego robić.

- wyczytałem gdzieś aby nie ciekło spod uczczelki osłony wałka rozrządu (ta korkowa uszczelka) to trzeba ją zostawić na kilka godzin w wodzie a dopiero po tym zakładać.

- w książce jest napisane, że z zasady powinno się wymienić szpilki (śruby) i zakadać nowe, spece twierdzą, że nie trzeba.

Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

a może jeszcze jakieś inne rady?

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Re: Wymina uszczelki pod głowicą [mkII TD]

Post autor: Borys » śr sty 05, 2005 14:11

Trochim pisze:Niedługo czeka mnie wymiana uszczelki pod głowicą i mam takie trzy pytania:

1) jeden twierdzi, że głowicę przy każdej wymianie uszczelki trzeba równać (ma być równana na "czymś" magnetycznym) drugi że nie trzeba tego robić.

2 ) wyczytałem gdzieś aby nie ciekło spod uczczelki osłony wałka rozrządu (ta korkowa uszczelka) to trzeba ją zostawić na kilka godzin w wodzie a dopiero po tym zakładać.

3) w książce jest napisane, że z zasady powinno się wymienić szpilki (śruby) i zakadać nowe, spece twierdzą, że nie trzeba.

Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

a może jeszcze jakieś inne rady?
Ad 1. trzeba i taka jest zasada ze przy kazdyn zdjeciu głowicy wypadało by ja przeszlifowac chocby minimalnie by byla odealnie równa

ad2. nie wiem po co ja wkładac do wody, nowa kosztyje 14 zł w IC, poprostu zakłada sie nową

ad3. nic nie zaszkodzi jak zniemisz na nowe, nie zmienia sie tylko ze wzgledu na oszczednosci klienta

www.vrservice.pl

Awatar użytkownika
Trochim
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Trochim » śr sty 05, 2005 14:21

co do tego wkładania uczeczelki do wody to było napisane że powinno się tak zrobic właśnie z nową.

a za resztę dzięki

Nissan Patrol K160

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Borys » śr sty 05, 2005 14:48

Trochim pisze:co do tego wkładania uczeczelki do wody to było napisane że powinno się tak zrobic właśnie z nową.

a za resztę dzięki
zawwsze mozesz kupic gumową troche drozsza

www.vrservice.pl

Awatar użytkownika
marek29
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marek29 » śr sty 05, 2005 15:25

Borys pisze:
Trochim pisze:co do tego wkładania uczeczelki do wody to było napisane że powinno się tak zrobic właśnie z nową.

a za resztę dzięki
Gdzie??? Od dawna szukam ,ale są tylko do 1.9 i do 1.8 ale podobno nie całkiem podchodzi.

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Borys » śr sty 05, 2005 16:07

marek29 pisze:
Borys pisze:

a za resztę dzięki
Gdzie??? Od dawna szukam ,ale są tylko do 1.9 i do 1.8 ale podobno nie całkiem podchodzi.
w InterCars

www.vrservice.pl

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”