1.6 PN 2EE - awaria komputera?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
1.6 PN 2EE - awaria komputera?
Witam panowie.
Problem polega na tym że od czasu do czasu (ostatnio coraz częściej i dłużej) komputer wydaje dziwne dźwięki przy włączonym zapłonie. Coś jak by pstrykanie, nie wiem jak to dokładnie określić. Gdy to "pstrykanie" ma miejsce nie mogę w ogóle odpalić silnika (mogę go kręcić do usranej śmierci).
Próbowałem wszystkiego co mi do głowy przyszło:
- sprawdzić kable do komputera czy nie są przetarte (100% ok)
- odłączyć akumulator
- wypiąć komputer z kabli
Więcej pomysłów nie mam, a w/w sposoby nie działają. Pytanie czy jest to może jakaś drobna usterka komputera, czy ew. jego wymiana na nowy?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Problem polega na tym że od czasu do czasu (ostatnio coraz częściej i dłużej) komputer wydaje dziwne dźwięki przy włączonym zapłonie. Coś jak by pstrykanie, nie wiem jak to dokładnie określić. Gdy to "pstrykanie" ma miejsce nie mogę w ogóle odpalić silnika (mogę go kręcić do usranej śmierci).
Próbowałem wszystkiego co mi do głowy przyszło:
- sprawdzić kable do komputera czy nie są przetarte (100% ok)
- odłączyć akumulator
- wypiąć komputer z kabli
Więcej pomysłów nie mam, a w/w sposoby nie działają. Pytanie czy jest to może jakaś drobna usterka komputera, czy ew. jego wymiana na nowy?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
napewno brzęczy któryś przekaźnik w komputerze. Najlepiej wymontować i zawieźć do jakiegoś elektryka samochodowego, albo kupić drugiego kompa - koszt max 100 zł.
Ostatnio zmieniony wt lis 03, 2009 20:40 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak na prawde bo w tych pieniadzach by sie zmiescil ze swapowaniem gaznika na webera, mnie to kosztowalo ok 70 zl i troche robotyLipek81 pisze:- ECU na allegro drogo nie kosztuje, wiec nie wiem, czy jest sens...Frito pisze:Jeżeli jednak zakończy się to na wymianie kompa to ja chyba podziękuję i strzele sobie swap'a na gaźnik od poldka.
No i wie ze juz sie mu drugi raz ecu nie zepsuje tak jak i sam gaznik bo w weberze to praktycznie nie ma sie co zepsuc
Chociaz osobiscie nie namawiam
[img]http://i5.photobucket.com/albums/y182/johnnie_oo/zakaz-1.jpg[/img]