Chciałbym sobie zamontować antene na dachu bo niestety mam w błotniku
Chodzi mi o odległość od tyłu w cm !
Ile wynosi ta odległość w montowanych antenach seryjnie w GTI ?
Gdzie leży dokładnie antena na dachu w GTI MK3 ?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Re: Gdzie leży dokładnie antena na dachu w GTI MK3 ?
Przejrzyj ten temat i linki w nim zawarte ...golofs pisze:Chciałbym sobie zamontować antene na dachu bo niestety mam w błotniku
Chodzi mi o odległość od tyłu w cm !
Ile wynosi ta odległość w montowanych antenach seryjnie w GTI ?
Pozdr .
:bylo: :bajer:
Ok 10,2 cmgolofs pisze:Jedynie ktoś napisał że ma 10cm ale czy to wymiar orginalny ?
Dodam ze u mnie po otwarciu klapy odleglosc masztu anteny od spojlera klapy jest rowna ok 4cm (po przystawieniu miarki prostopadle do masztu).
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...
12cm od osi anteny czy od jej końca podstawy?darek059 pisze:Ja mam seryjną antenke i ma 12 cm odbiera ok
PS. Sorry że jestem taki skrupulatny ale lubie jak coś jest profesjonalnie zrobione.
[ Dodano: Czw Mar 30, 2006 23:08 ]
A antenę masz pod jakim kątem ?inek01 pisze:Ok 10,2 cmgolofs pisze:Jedynie ktoś napisał że ma 10cm ale czy to wymiar orginalny ?
Dodam ze u mnie po otwarciu klapy odleglosc masztu anteny od spojlera klapy jest rowna ok 4cm (po przystawieniu miarki prostopadle do masztu).
Tyle zamieszania zrobiłem a tak naprawdę jak kupiłem antene to przykładałem na dach oddalałem się i ogladałem. Przesuwałem coraz dalej do przodu w (głąb) i wylądowałem na 25cm od tyłu dachu gdzie jest prawy górny róg tylnej szyby bocznej.
Chciałem na początku zrobić dokładnie jak w orginale ale jednak jesli można coś poprawić to czemu nie.
To jednak rzecz gustu a zrobiłem tyle zamieszania .
Teraz mi się podoba i wygląda tak .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.