duze spalanie w RP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
duze spalanie w RP
witam forumowiczów wydaje mi się ze mam mały problem z moim autem dzisiaj za 100zł tj ok.23l benzyny zrobiłem tylko 190 kilometrów i 85% to była trasa jazda ok 100-90 raz popuściłem się na 160 na chwilkę na kanale widziałem ze mam pęknięty kolektor wydechowy i nieraz moje autko ma problem z obrotami schodzi tak do ok. 500 po przygazówce ustaje trzyma blisko 1000 nie mam gazu. i ile wam pala eRPeki przy takich prędkościach trasowych co może być przyczyna tego dużego spalania?
Ostatnio zmieniony pn lis 02, 2009 00:27 przez YACHOO, łącznie zmieniany 1 raz.
Fire jak lód, Ice jak ogień?? czy jakoś tak... :) mój V.A.G http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=268927&postdays=0&postorder=asc&start=0
pęknięty kolektor może skutkować złym pomiarem sondy lambda... ilość tlenu która przechodzi koło sondy nie jest adekwatna do wydobywającego się tlenu z silnika bo masz pęknięty kolektor... Zapodaj VAGa i sprawdź czy nie masz błędu sondy i/lub przekroczenia składu mieszanki.
[ Dodano: 02-11-09, 14:56 ]
[ Dodano: 02-11-09, 14:56 ]
nie no 12 litrów na 1,8 rpka to za dużo w trasie to o jakieś 4 5 litrów na 100 kilometrów za dużo...fifel pisze:Ja napisze tylko tyle ze moj to tyle pali normalnie tak ze nie wiem gdzie problem
Przy mojej jeździe to jest max 100 i kręcenie przy zmianie biegów max 2,5 tys obrotów to wydaje mi się strasznie dużo dzisiaj wykręcałem świece były czarne i mokre golfik kopci sobie trochę i cały czas nierówno pracuje...
Fire jak lód, Ice jak ogień?? czy jakoś tak... :) mój V.A.G http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=268927&postdays=0&postorder=asc&start=0
do RP ?? raczej wybłyska 2341, 2342, 2343 lub 2344 jeśli już.-=ren=- pisze:Zapodaj VAGa i sprawdź czy nie masz błędu sondy i/lub przekroczenia składu mieszanki.
yachoo ten kolektor to pierwsze czym bym się zajął.
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
-=ren=-, jeśli mówisz o złączach przy lewarku biegów w RP (mowa o golfie) lub po d zaślepka przy pokrętłach (passat) to muszę cie rozczarować ale to nie jest OBD. W mono jetronicu A2.2 lub motronicu 1.2.1 a taki był montowany w RP nie wystepowało złącze OBD w żadnym VW
Ostatnio zmieniony pn lis 02, 2009 19:41 przez mate64, łącznie zmieniany 3 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.