[mk2]Silnik krokowy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
[mk2]Silnik krokowy
Czy ktos jest w stanie powiedziec jakie sa skutki zepsucia sie silnika krokowego w gazniku elektronicznym. Mam Golfa 91' 1.6 benz.
Ostatnio zmieniony pn lut 20, 2006 12:12 przez czyrimbolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Silnik krokowy to inaczej regulator biegu jałowego - wolnych obrotów. Coś mi się wydaje, że w silniku gaźnikowym nie występuje. Regulacja wolnych obrotów jest realizowana w gaźniku. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się myleczyrimbolo pisze:Czy ktos jest w stanie powiedziec jakie sa skutki zepsucia sie silnika krokowego w gazniku elektronicznym. Mam Golfa 91' 1.6 benz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Właśnie ja mam inaczej. W moim golfie mam gaźnik elektroniczny, i gdy byłem u mechanika powiedział, że winą wszystkich problemów jest silniczek krokowy. Jeżdże na odłaczonym kabelku ssania, poniewaz gdy go podlaczam samochod jezdzi jak wibrator przyspiesza i hamuje
, ponadto zeby odpalic zimny silnik musze na 10 minut podlaczac ten kabel aby rozgrzac samochod bo inaczej nie odpale bez tego kabelka. Aha jeszcze dosyc denerwujace jest to ze na 10 litrach samochod robi mi okolo 60 km
...... jutro jade do warsztatu po ten silniczek, mam nadzieje ze to pomoze 

-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Pierwszą rzeczą którą się robi po sprowadzeniu auta to wymiana materiałów eksploatacyjnych. Podstawa :pasek rozrządu z rolkami,płyny -radzę wsztstkie, kable wys nap. , swiece, kopułka ,palec, olej,filtry (oleju,paliwa).do sprawdzenia- hamulce (ewentualna wymiana zużytych części, ) warto też wymienić płyn hamulcowy.A tak w ogóle to zrobić naprawdę dobry przegląd u dobrego mechanika.czyrimbolo pisze:samochod mam dopiero tydzien , po sprowadzeniu z Reichu. Czy wymiana rozrzadu , oleju i filtrow moze poprawic ilosc spalanej benz ??
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt: