problem odpalenia silnika PF

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
gacus
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: gacus » pn paź 26, 2009 22:54

majekMK2 pisze:to nic auto odpali i tyle gasnie odrazu :crazy:
hmmm w takim razie zapłon ? moze odpal z 1 kablem sciagnietym i załóż tam jakąś swiece,ktoś niech patrzy,czy cały czas jest iskra...

nie podmieniłbys ECU z PF Radka z Jaworza(koło BB)?

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3818226#3818226

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn paź 26, 2009 23:02

majekMK2 pisze:odciął izolacje od plusa kostki wtrysków
czegoś nie kapuję plus na wtryski jest stały po przekaźniku pompy, a ECU podaje impulsy masowe, więc co, masa z ECU jest cały czas skoro sam plus z aku je uruchomił?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
majekMK2
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: majekMK2 » wt paź 27, 2009 00:58

gacus pisze:to nic auto odpali i tyle gasnie odrazu :crazy:
hmmm w takim razie zapłon ? moze odpal z 1 kablem sciagnietym i załóż tam jakąś swiece,ktoś niech patrzy,czy cały czas jest iskra...

nie podmieniłbys ECU z PF Radka z Jaworza(koło BB)?
zapłon na jutro jestm ugadany zobacze jak wyreguluje iskra jest nonstop
zakladalem wlasnie od radka i nic dalej nie palił ale nie sprawdziłem tak ze sciagłem od siebie i załorzyłem do niego wiec tak musze sprawdzic bo mugł mniec radek ten zapasowy uwalony tez

Paweł Marek pisze:czegoś nie kapuję plus na wtryski jest stały po przekaźniku pompy, a ECU podaje impulsy masowe, więc co, masa z ECU jest cały czas skoro sam plus z aku je uruchomił?
no dokladnie uruchomił je dopiero jak połaczył plus z aku bezposrednio i wtedy tez pompy sie uruchomiły wiec wychodzi na to ze moze sterownik uwalony??

Były golfik:/
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197
Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt paź 27, 2009 09:20

albo sterownik albo przekaźnik od pomp i wtrysków, ja bardziej stawiałbym na jakiś błąd podpięcia prezekaźnika pomp ale wszystko trzeba brać pod uwagę, najlepioej było sprawdzić czy z ECU wychodzi prąd sterujący na ten przekaźnik - już po uruchomieniu silnika tą metodą podawania napięcie bezpośrednio na plus wtrysków

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
majekMK2
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: majekMK2 » wt paź 27, 2009 13:26

Paweł Marek pisze:albo sterownik albo przekaźnik od pomp i wtrysków, ja bardziej stawiałbym na jakiś błąd podpięcia prezekaźnika pomp ale wszystko trzeba brać pod uwagę, najlepioej było sprawdzić czy z ECU wychodzi prąd sterujący na ten przekaźnik - już po uruchomieniu silnika tą metodą podawania napięcie bezpośrednio na plus wtrysków
musiałbym popatrzeć przekaźnik inny musiałem wstawić jeden od pomp zostawiłem 67 co był ten sam co w RP i wstawiłem dodatkowo 30 w pin 3 a w pin 12 przekaźnik właśnie 67 zostawiłem co w RP
jak wiem to od sterowania jest przekaźnik 32 i nie wiem czy po wstawieniu tamtego przekaźnika mogłem coś uwalić właśnie sterownik

Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt paź 27, 2009 14:21

z tego co wiem to 30 i 32 to to samo. Ale na tym etapie to musisz ze schematem w rece srawdzac czy zasilanie dochodzi do ECU. Od pompy jest ok, tylko czy klika - palcem sprawdzisz.

Awatar użytkownika
majekMK2
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: majekMK2 » czw paź 29, 2009 13:09

i powiem tak mechanik sprawdził napięcie non stop na wtryski jest nie spada benzyna dochodzi do wtrysków ciśnienie ok wszystko wychodzi ze jest dobre a nie odpala ale świece sa suche wiem nie wiecie czemu?? wygląda na to ze benzyna tam nie dochodzi :crazy:

Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw paź 29, 2009 19:54

majekMK2, konkretniej, plus dochodzi i masa cały czas jest? Przecież pisałeś że wtryskiwacze działają po podaniu napięcia z aku na kabel plusowy wtryskiwaczy.

Awatar użytkownika
majekMK2
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: majekMK2 » ndz lis 01, 2009 22:29

tak dokładnie ostatnio plus nie dochodził a teraz wszystko jest ok ale dalej auto nie odpala ale dziś juz odstawiłem auto do mechanika magika wiec myślę ze on zdała naprawić
a masa tez jest
i wiec tak dzis odebrałem auto i padł sterownik regulacja zapłonu i przebicie na kablach auto chodzi na benzynie jak malina temat mozna zamknac
punkciki leca :grin:

Obrazek

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz lis 01, 2009 22:49

trafiła sie Tobie najrzadsza awaria, mówi się trudno

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”