jak sprawdzić czy mam alarm? Kupiłem golfa z niby alarmem fabrycznym, ale nie wiem dokładnie czy jest? jak mogę to sprawdzić technicznie, tzn w którym dokładnie miejscu jest syrenka itp. Zrobiłem taki numer, że zamknąłem brata w aucie

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przy fabrycznym alarmie przy ryglu drzwi od kierowcy jest dioda alarmu, niektóe korzystaja z syreny sygnału. Poza tym fabryczny to pryszcz przekrecasz łamakiem wkłądke w drzwiach i alarm dezaktywowany- taki to fabrycznyjaras99 pisze:witam.
jak sprawdzić czy mam alarm? Kupiłem golfa z niby alarmem fabrycznym, ale nie wiem dokładnie czy jest? jak mogę to sprawdzić technicznie, tzn w którym dokładnie miejscu jest syrenka itp. Zrobiłem taki numer, że zamknąłem brata w auciea on machał, wiercił się, skakał i nic....
no mam diodę która po zamknięciu mruga na czerwonoPinkFloyd pisze:Przy fabrycznym alarmie przy ryglu drzwi od kierowcy jest dioda alarmu, niektóe korzystaja z syreny sygnału. Poza tym fabryczny to pryszcz przekrecasz łamakiem wkłądke w drzwiach i alarm dezaktywowany- taki to fabrycznyjaras99 pisze:witam.
jak sprawdzić czy mam alarm? Kupiłem golfa z niby alarmem fabrycznym, ale nie wiem dokładnie czy jest? jak mogę to sprawdzić technicznie, tzn w którym dokładnie miejscu jest syrenka itp. Zrobiłem taki numer, że zamknąłem brata w auciea on machał, wiercił się, skakał i nic....
siedział z 5min. u szwagra ten sam numer po 30sek zadziałał(skoda fabia)marcin999 pisze:to zrob jeszcze raz taki numer tylko poczekaj od zamkniecia auta pilotem jakies 30 sekund i wlacz zaplon. Powinien zaczac wyc i migac. Ten alarm to podstawowy alarm nie ma zadnych czujnikow. reaguje tylko na otwarcie drzwi maski lub klapy i wlaczenie zaplonu.
tylko problem w tym że pilot od centralnego mi niedziała i jestem w trakcie poszukiwań...AJM pisze:Jezeli masz fabryczny to na nic to skakanie i wiercenie. Mozesz to sprawdzić tak: otwórz samochód z pilota, otwórz bagażnik potem zamknij go z pilota i zamknij klape, ale lekko, zeby sie nie domknęła, powinien wyc syrena, tak samo jest jak wsiadziesz do auta, zamkniesz go bedac w srodku i włozysz kluczyk do stacyjki i bedziesz go próbował odpalic.
pilot = zamkniecie kluczykiem. Jezeli zamykasz kluczykiem i dioda miga to znaczy ze alarm dziala.jaras99 pisze:
tylko problem w tym że pilot od centralnego mi niedziała i jestem w trakcie poszukiwań...
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 109 gości