Dlaczego może gasnąć silnik

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kameln
Nowicjusz
Nowicjusz

Dlaczego może gasnąć silnik

Post autor: kameln » ndz lis 01, 2009 21:18

Witam wszystkich
Od jakiegoś czasu mam problem z autkiem VW GOLF V 1,9 TDI 105 KM..... Kilka razy zgasł mi przy hamowaniu prz nieskiej predkości i nie chciał od razy odpalić tylko trzeba było go kręćić kilka razy z 8-9 razy.Przy podłączeniu do komputera nie pojawiły sie żadne błędy . Jak autko zgaśnie działa radio i światła . Nie wiem gdzie może tkwić przyczyna. Na krótszym dystansie nie ma prblemów ale jak silnik sie rozgrzeje to robi takie numery. Przy pełnym zbiorniku paliwa jest w porządku....
Poradźcie coś ...... Mam takie wrażenie jakby paliwo nie dochodziło albo moze i jest cos innego..... W serwisie najchetniej wyjmowali by wszystko po kolei....
Ręce juz powoli opadają autko nie ma jeszcze trzech lat ma 53 tys km...

kameln

Awatar użytkownika
maryjan
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: maryjan » ndz lis 01, 2009 22:16

kameln, pierwsza myśl to zapowietrzony układ paliwowy? Ale to taki domysł, niech się wypowie jekiś spec od VAGa

Dziki

kameln
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kameln » ndz lis 01, 2009 22:21

A jak można by było to sprawdzić ? przy podłączeniu komputera pokazało by że jest zapowietrzony układ paliwowoy? Miałem już dwa razy podłączony komp i mimo ze zgasł kilka razy nie pokazało błędów..... A jeśli by było tak jak mówisz jak można by było naprawić tą usterkę?

kameln

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”