Delikatne bicie podczas gwałtowniejszego przyspieszania

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
falla_x
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Delikatne bicie podczas gwałtowniejszego przyspieszania

Post autor: falla_x » ndz lis 01, 2009 10:02

witam zanim podniosłem moc w aucie nie było tego czuć a mianowicie teraz jak na 3 biegu wcisnę na max albo na 4 żeby wyprzedzić coś i to samo z 5 biegiem czuje po lewej stronie tak mi sie wydaje przynajmniej delikatne wibracje czy bicie , po oględzinach w kanale nie stwierdziłem nic podejrzanego , oprócz tego ze wewnętrzny przegub ma luz pionowy jest on wyczuwalny czy to moze być przyczyna przy gwałtowniejszym przyśpieszaniu delikatnego bicia takiego drżenia półosi? przy normalnym wciskaniu pedału gazu jest ok tylko podczas wyprzedzanai mocnym wciśnięciu to czuć

ktoś powiedział mi że może dwu masa ale przecież dwu masa to się odzywa przy schodzeniu z obrotów anie podczas przyspieszania jeśli dobrze kojarzę i ciagnie to za sobą też drżenie kabiny na postoju i takie tam
będę wdzięczny za pomoc

Passat B5 FL AVF - viewtopic.php?f=91&t=335306
Obrazek

greg

Post autor: greg » ndz lis 01, 2009 10:07

a co z poduszkami silnika?

Awatar użytkownika
falla_x
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: falla_x » ndz lis 01, 2009 10:37

nie no poduszka ok bo nic mi nie drży kabina nie czuć nic co wskazywalo by na poduszkę silnika jedynie zastanawia mnie ten luz pionowy przegubu

Passat B5 FL AVF - viewtopic.php?f=91&t=335306
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”