portki z wersji bez katalizatora do wersji z katem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- wasiak
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
portki z wersji bez katalizatora do wersji z katem
witam wszystkich
mogl by mi ktos podpowiedziec czy da sie zamontowac sonde w jedna z "nogawek" dlugichportek z wersji bez kata
czy nie zabuzy to wskazan sondy jak bedzie miala tylko spalinyz 2 garow ??
mogl by mi ktos podpowiedziec czy da sie zamontowac sonde w jedna z "nogawek" dlugichportek z wersji bez kata
czy nie zabuzy to wskazan sondy jak bedzie miala tylko spalinyz 2 garow ??
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=190127 MOJE MK2 2E ZAPRASZAM
- kurczepieczone
- Ma gadane
- Paweł Marek
- V.I.P.
- kurczepieczone
- Ma gadane
Paweł Marek, niestety nie o PNkę chodzi... z tego co miałem przyjemność rozmawiać z kolegą wasiak'iem, to jest w trakcie swapowania 2E do swojej dwójki i knuje jakiś wydech...
wasiak, nie powinieneś wstawiać w jedną rurkę bo wtedy faktyczna ilość powietrza nie będzie ilością wydobywającą się z 4 cylindrów... A nie możesz się wspawać w ten kawałek gdzie jest jedna rurka, lub w odcinku gdzie jest juz tłumik i kawałek prostej rurki?
Inaczej pozostaje Ci opcja z przedłużeniem kabli bykurczepieczone,
wasiak, nie powinieneś wstawiać w jedną rurkę bo wtedy faktyczna ilość powietrza nie będzie ilością wydobywającą się z 4 cylindrów... A nie możesz się wspawać w ten kawałek gdzie jest jedna rurka, lub w odcinku gdzie jest juz tłumik i kawałek prostej rurki?
Inaczej pozostaje Ci opcja z przedłużeniem kabli bykurczepieczone,
- Paweł Marek
- V.I.P.
teraz kapuję, no to 2E mają sondę podgrzewaną w związku z czym można ją będzie wspawać dalej od silnika bo chłód dzięki grzałce jej nie grozi, oryginalnie w 2E jest w katalizatorze. A tu nie wiem za bardzo, trzeba będzie w pojedynczą rurę wspawać a,e tak żeby światła przelotu nie zmniejszyć, może imitacji katalizatora użyć i do niego wspawać (nie pisze o strumienicy)
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- wasiak
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wlasnie mam taka rozkminke gdzie to wspawywac
bo te portki sa napeawde dosc dlugie jak dam ja na koncu czyli tamm gdzie robi sie 1 rura to tez nie wiem czy bedzie dobrze a 2 sprawa to kable i ich izolacja co by mi sie nie popalily od wydechu
bo te portki sa napeawde dosc dlugie jak dam ja na koncu czyli tamm gdzie robi sie 1 rura to tez nie wiem czy bedzie dobrze a 2 sprawa to kable i ich izolacja co by mi sie nie popalily od wydechu
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=190127 MOJE MK2 2E ZAPRASZAM
- Paweł Marek
- V.I.P.
moe coś w tym stylu wspawaj skracając rurę i do tego czegoś daj sondę, to tylko pzrykład są takie do każdego auta dostępne http://www.allegro.pl/item761355520_tlu ... cia_y.html
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- kurczepieczone
- Ma gadane
Ja mam wspawaną sondę za długimi portkami z PB (z boku, bo od góry się nie zmieściła), a kable mam puszczone pod osłoną aluminiową. Na razie nic złego się nie dzieje.wasiak pisze:wlasnie mam taka rozkminke gdzie to wspawywac
są takie silikonowe koszulki na przewody właśnie do zastosowania przy wysokich temperaturach, wyglądają jak takie plecione. czasem tez są takie koszulki wykonane z teflonu. do dostania w sklepach elektrotechnicznych... tylko w takiej sytuacji nie polecam lutowania tylko zaciśnięcie kabli na tulejki, lut może się stopić.