[Mk2] pzrewody a cewka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- MichalMys1
- Mały gagatek
[Mk2] pzrewody a cewka
Witam
ostatnio wymieniłem przewody WN bo było bicie na tym najdłuższym kablu co idzie do cewki. Kupiłem nowe,założyłem przejechałem jakiś 1000km i znowu to samo bije na tym najdłuższym przewodzie. Czy to moze być jakaś uszkodzona cewka?/Czy poprostu mam niefart do przewodów ??:panna:
ostatnio wymieniłem przewody WN bo było bicie na tym najdłuższym kablu co idzie do cewki. Kupiłem nowe,założyłem przejechałem jakiś 1000km i znowu to samo bije na tym najdłuższym przewodzie. Czy to moze być jakaś uszkodzona cewka?/Czy poprostu mam niefart do przewodów ??:panna:
To całkiem możliweMichalMys1 pisze:Czy poprostu mam niefart do przewodów ??
Ale może masz też gdzieś przebicie na kopułce i iskierki lecą po kabelku...
Bo cewka musiałaby dawać dużo zadże napięcie aby przebijać na dzieńdobry izolacje. A tak na marginesie jak to zaobserwowałeś?
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
chyba masz niefart do tych przewodów
Ostatnio zmieniony ndz lut 19, 2006 21:17 przez misiek, łącznie zmieniany 1 raz.

- MichalMys1
- Mały gagatek
widać iskry na przewodzie-a przy deszczowej(śnieżnej) pogodzie potrafi szarpać-cos mnie chyba trafi-moge oczywiście zgłocić reklamcje ale musze mieć pieczątke jakiegoś zakładu ze mi zakładał te przewody-a przewody zakładałem sam....a nie mam jakiegoś znajomego mechanika który by udostępnij mi pieczątke...Adamtd pisze:To całkiem możliweMichalMys1 pisze:Czy poprostu mam niefart do przewodów ??
Ale może masz też gdzieś przebicie na kopułce i iskierki lecą po kabelku...
Bo cewka musiałaby dawać dużo zadże napięcie aby przebijać na dzieńdobry izolacje. A tak na marginesie jak to zaobserwowałeś?
Tylko pytanie czy cała akcja nie będzie droższa niż nowe przewody - zastanów sie nad tym. Bo wszystko wygląda na to , że czeka Cię zakup nowych kabelkówMichalMys1 pisze:moge oczywiście zgłocić reklamcje ale musze mieć pieczątke jakiegoś zakładu ze mi zakładał te przewody
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
- MichalMys1
- Mały gagatek
Ale czy porządne kabelki sprzedają na sztuki...coś mi sie wydaje ze w gre wchodzą tylko kompletytauka pisze:Ja bym tak zrobił na twoim miejscu. Ale bym zainwestował w jakiś naprawdę porządny kabelek.adamo122 pisze:mozesz wymienić tylko ten jeden przewód na którym zaobserwowałes przebicie, wyjdzie taniej
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
A spróbój kupić od kogos uzywke, albo załóż swój kabelek do jakiegos kolesia i zobacz czy u niego kabelek tez świeci.
Mialem podobnie jak ty. Pecha poprostu. Tak mi się wydawało. Tylko że u mnie pompy wodne piszczały. trzy rózne pompy miałem założone. A z pompą to jest troszkę gorzej wymienić, bo trzeba cały rozrząd zdjąc. Aż w końcu okazało się, że przyczyna jest całkiem inna.
Mialem podobnie jak ty. Pecha poprostu. Tak mi się wydawało. Tylko że u mnie pompy wodne piszczały. trzy rózne pompy miałem założone. A z pompą to jest troszkę gorzej wymienić, bo trzeba cały rozrząd zdjąc. Aż w końcu okazało się, że przyczyna jest całkiem inna.
- MichalMys1
- Mały gagatek
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
sprzedaja na sztuki nawet beruMichalMys1 pisze:Ale czy porządne kabelki sprzedają na sztuki...coś mi sie wydaje ze w gre wchodzą tylko kompletytauka pisze:Ja bym tak zrobił na twoim miejscu. Ale bym zainwestował w jakiś naprawdę porządny kabelek.adamo122 pisze:mozesz wymienić tylko ten jeden przewód na którym zaobserwowałes przebicie, wyjdzie taniej
POZDRO !!
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<