Miałem identyczny problem ale u żony w audi A3 wymieniłem trzy termostaty, co rusz inny producent a okazało sie po sprawdzeniu, że czujnik temp. cieczy był walnięty i pokazywał jak chciał w błąd wprowadzajac wszystkie wskaźniki jak i sam termostat.
KOszt chyba około 30PLN i spokój zagwarantowany.
P.S rozumiem, ze silnik się "fizycznie" nie przegrzewa i tylko wskaźnik opada?
szybko spadająca temperatura na postoju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- maryjan
- Gadatliwa bestia
ten przy wężownicy obok chłodnicy - podajże na króćcu. jak się nie dogrzewa a wartości są tak zbliżone to raczej wina termostatu. wiem, że piszesz o nowym ale ja w mk4 dopiero po zamontowaniu termo za 50 złociszy miałem spokój z temperaturą, poprezdnie za 20,30 PLNów niewiadomego pochodzenia trzymały z trzy góra cztery miesiące... A wygląda to u Ciebie tak jakby termo otwierał duży obieg ale na postoju go nie przymykał czrgo skutkiem jest spadek temp cieczy...unseen1 pisze:no i pytanie który to czujnik ???
Dziki
skoro masz to już nicunseen1 pisze:damcio151, chodzi ci o osłone tą plastykową to mam właśnie nad tym związkiem sie zastanawiałem co to może mieć wspólnego???

wymień termostat na porządny
Ostatnio zmieniony pt paź 30, 2009 11:27 przez damcio151, łącznie zmieniany 1 raz.