Skrzynia automat-problem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Skrzynia automat-problem
Cześć,potrzebuje opini na temat automatycznej skrzyni biegów w golfie 1,6.
Czym jest spowodowane szarpanie podczas ruszania.Biegi zmieniają się dopiero przy 4tyś obrotów.Proszę o opinie.Dzięki.
Czym jest spowodowane szarpanie podczas ruszania.Biegi zmieniają się dopiero przy 4tyś obrotów.Proszę o opinie.Dzięki.
Jacek
jednak mała poprawka zerknąłem z g3... w g4 jest na pewno wlew oleju ale nie wiem czy jest bagnet... poglądowo masz ilustracje:
ze strony VAGCAT.com
ze strony VAGCAT.com

Ostatnio zmieniony pt paź 30, 2009 15:25 przez -=ren=-, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Żadnych błedów nie pokazuje czy nie ma kontaktu ze skrzynią?jackyz pisze:Mam VAG-a ale nic nie pokazuje
Podobne objawy, tyle że w Passat 1999, powodowało uszkodzenie czujnika elektrycznego, namontowanego na skrzynię i dającego informację sterownikowi skrzyni biegów. Wyskakiwał wówczas błąd 00297 awaria czujnika G38.
Najlepsze by było jednak sprawdzenie VAG-iem.

Jak widać, z poziomem oleju w skrzyni jest problem; w domu można sprawdzić tylko poziom oleju w przekładni głównej (dyferencjale inaczej pisząc), to zupełnie inny obieg!
Ostatnio zmieniony pt paź 30, 2009 17:26 przez Zico63b, łącznie zmieniany 2 razy.