zuzycie oleju ile wynosi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zuzycie oleju ile wynosi
Na tej stronie znalazłem http://www.vwgolf.pl/?page_id=30 zuzycie takie
VW 500.00, VW 502.00 czyli może mój golfik 4 zżerać 0,5l na ile km??
Wiem że jest mase takich pytań ale przymierzam się do wymiany oleju ale nie wiem jaki mam i na jaki zmienić brał olej mój silnik ale zrobiłem remoncik i nie wiem jeszcze czy bendzie brał ale może jakiś najgęstrzy wybrać ale jaki
Myślałem wybrać mobila 15w40 co o nim sądzicie ??? widziałem jakieś specjalne oleje do gazu może taki właśnie wlać
samochód jest z 2000 z gazem niby przejechane 147 ale w to nie wierzę
Wiem że jest mase takich pytań ale przymierzam się do wymiany oleju ale nie wiem jaki mam i na jaki zmienić brał olej mój silnik ale zrobiłem remoncik i nie wiem jeszcze czy bendzie brał ale może jakiś najgęstrzy wybrać ale jaki
Myślałem wybrać mobila 15w40 co o nim sądzicie ??? widziałem jakieś specjalne oleje do gazu może taki właśnie wlać
Ostatnio zmieniony czw paź 29, 2009 10:29 przez duchu123, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
duchu123 pisze:zuzycie oleju ile wynosi
duchu123 pisze:VW 500.00, VW 502.00 czyli może mój golfik 4 zżerać 0,5l na ile km??
o co w końcu pytasz?? Ile pali oleju czy jaki olej wlać?? Jaki wlać to poszukaj na forum a ile pali to skąd mamy wiedzieć...w ogóle co to za pytanie "0.5l na ile km"...zależy od bardzo wielu czynników, może być na 500km a może być na 15000kmduchu123 pisze:zrobiłem remoncik i nie wiem jeszcze czy bendzie brał
jak po remoncie to może jakiś syntetyk ??duchu123 pisze:Myślałem wybrać mobila 15w40 co o nim sądzicie ???
Kolego poszukaj trochę na necie...
Re: zuzycie oleju ile wynosi
do silnika po remoncie chcesz lac mineralny?duchu123 pisze:Na tej stronie znalazłem http://www.vwgolf.pl/?page_id=30 zuzycie takie
Kolego,jak od wymiany,do wymiany,czyli na około 10kkm weźmie 1l,to zupełnie nie ma się czy przejmować.
Zuzycie na poziomie 0.5l na 10kkm,to baaardzo dobry wynik.Sam taki mam.
Zdarzają sie cudowne egzemplarze,które zdaniem użytkowników nawet mililitra nie biorą,ale tego niestety w nijaki sposób sprawdzić nie można i trzeba wierzyć-na słowo.
Norma vw potrafi z nóg zwalić,a jest taka z racji tego,że koncern nie ma zamiaru wymienia co drugiego silnika z powodu nadmiernej konsumpcji oleju.
Zuzycie na poziomie 0.5l na 10kkm,to baaardzo dobry wynik.Sam taki mam.
Zdarzają sie cudowne egzemplarze,które zdaniem użytkowników nawet mililitra nie biorą,ale tego niestety w nijaki sposób sprawdzić nie można i trzeba wierzyć-na słowo.
Norma vw potrafi z nóg zwalić,a jest taka z racji tego,że koncern nie ma zamiaru wymienia co drugiego silnika z powodu nadmiernej konsumpcji oleju.
Ostatnio zmieniony śr paź 28, 2009 23:35 przez sagon, łącznie zmieniany 1 raz.
AFN 165,5@380,8
takich aut nie ma, bo ktos albo delikatnie i malo jezdzi niezauwazajac spadku lub po prostu kłamie...sagon pisze:Zdarzają sie cudowne egzemplarze,które zdaniem użytkowników nawet mililitra nie biorą,ale tego niestety w nijaki sposób sprawdzić nie można i trzeba wierzyć-na słowo.
wynika to zkonstrukcji silnika, dokladności wykonania, jakości paliwa i wielu czynników
pomyslmy ze kazde paliwo łaczy sie z olejem i w kazdym silniku spalinowym zawsze dojdzie do kontaktu tych dwoch suvbstancji, wynikowo takze do ich wspolnego spalenia
skoro producenci auut dopuszczaja zuzycie oleju wiec czemu silnik nie ma go zuzywac??
pozatym panowie nie dla frajdy OLEJ określony jest jako płyn eksploatacyjny...
Ostatnio zmieniony czw paź 29, 2009 00:26 przez Tomek, łącznie zmieniany 1 raz.
[...]Mam dwie kreski, - no to masz słaby zasięg
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
proszę cię, nie wciskaj mi takich rzeczy, samochód robi rocznie około 20 tyś km i uwierz mi, że co nie co o nim wiem. To nie jest samochód klasy WRC tylko "normalny" dupowóz, jak będę chciał się pobawić w Sebastiana Loeba to na pewno nie tym wozemTomek pisze: daj mi przejechać 1000 km pokaze ci jak bardzo sie mylisz