Mk2 1.6 robota glowicy czy wymiana na "nową"
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
I są to silniki bezkolizyjne.
preker20 też mam MEMPHISA.
No tak prawada może mi się trafić od GTI też dobita.Chyba że od mk3 ale nie wiem czy podejdzie no i wtedy koszty.
Ale za robote swojej zapłace najmniej 350 zeta.
A za drugą dam z kolektorem 250 zeta.Co zrobić?
chyba że trafie pewniaka ale chyba tylko.
Wypowiedzcie się.
[ Dodano: Sob Lut 18, 2006 12:19 ]
Przez splanowanie głowicy sprężamy go czyli zwiększamy sprężanie i tak przed planem miałem 12 bar a teraz nie wiem.Pomierzę i zobaczy się.
preker20 też mam MEMPHISA.
No tak prawada może mi się trafić od GTI też dobita.Chyba że od mk3 ale nie wiem czy podejdzie no i wtedy koszty.
Ale za robote swojej zapłace najmniej 350 zeta.
A za drugą dam z kolektorem 250 zeta.Co zrobić?
chyba że trafie pewniaka ale chyba tylko.
Wypowiedzcie się.
[ Dodano: Sob Lut 18, 2006 12:19 ]
Przez splanowanie głowicy sprężamy go czyli zwiększamy sprężanie i tak przed planem miałem 12 bar a teraz nie wiem.Pomierzę i zobaczy się.
Dzieki panowie czyli najpierw trzeba zmierzyć sprężanie i obejżeć głowice od środka.
Bo oleju mi nie bierze.Pewnie te tłoczenie to też rezultat popychaczy(szklanek).
A ci mechaniorzy to trochę za dużo chcą za to.Przecież za rozkrecenie(rozmontowanie) silnika biorą 100 a tutaj wystarczy od góry wszystko zaatakować.
Dzięki bardzo za porady.
Bo oleju mi nie bierze.Pewnie te tłoczenie to też rezultat popychaczy(szklanek).
A ci mechaniorzy to trochę za dużo chcą za to.Przecież za rozkrecenie(rozmontowanie) silnika biorą 100 a tutaj wystarczy od góry wszystko zaatakować.
Dzięki bardzo za porady.
Ci fachowcy wymieniali mi uszczelke pod głowią oraz dawali do planowania głowice.I wszystko działa ok.
Musiałbym wymienić uszczelkę nad misą olejową bo jak wlewam nowy olej to mi pocieka.
Może wstawiłbym od GTI misę ale nie wiem jakie koszty i czy pasuje.
Moja misa już raz dostała(widać wniegenia).Zobaczymy, zapraszam do wypowiedzi i dziękuję.
[ Dodano: Nie Lut 19, 2006 11:58 ]
Czy wogule warto wsadzać i pakować się w koszty ztą misą.Słyszałem ze lepiej podaje olej.
Pokrywa zaworów też stara i trchę pogięta a także rdzewieje.
Musiałbym wymienić uszczelkę nad misą olejową bo jak wlewam nowy olej to mi pocieka.
Może wstawiłbym od GTI misę ale nie wiem jakie koszty i czy pasuje.
Moja misa już raz dostała(widać wniegenia).Zobaczymy, zapraszam do wypowiedzi i dziękuję.
[ Dodano: Nie Lut 19, 2006 11:58 ]
Czy wogule warto wsadzać i pakować się w koszty ztą misą.Słyszałem ze lepiej podaje olej.
Pokrywa zaworów też stara i trchę pogięta a także rdzewieje.