Gaśnie na zimnym silniku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gaśnie na zimnym silniku
Witam, mam problem mój golfik gasnie na zimnym silniku, zapala bez problemu a potem obroty spadają i gaśnie, musze go podtrzymać na gazie az się nagrzeje i potem problem ustaje, tak jakby to automatyczne ssanie się nie załączało. dzieje się tak zarówno na gazie jak i na benzynie, silnik 1.6 AEE. Co to może być, dodam że podobno mam walnięty termostat ale czy to może być przyczyną bo termostat juz jest popsuty od jakiegos miesiaca a problem mam od wczoraj. Pomozcie.
Misza86, daj zdjęcie swojego silnika to Ci powiemy "który to" i czy wogóle go masz... oczywiście bez osłony
Ostatnio zmieniony śr paź 28, 2009 13:23 przez -=ren=-, łącznie zmieniany 1 raz.
podłączałeś VAGa?? albo jakiś inny interfejs i sprawdzałeś stany błędów?
[ Dodano: 29-10-09, 14:31 ]
Misza86, powinieneś sprawdzić przepustnicę i ją wyczyścić, według niektórych źródeł należy ją wyczyścić i ponownie założyć i przeprowadzić adaptację VAGiem, z przepustnicą powinien być zabudowany silniczek krokowy, który służy do stabilizacji wolnych obrotów. W dolocie powinien być tez czujnik temperatury powietrza zasysanego, który można by było wyczyścić. I póki tego nie zrobisz to nic więcej nie da się powiedzieć na odległość.
[ Dodano: 29-10-09, 14:31 ]
Misza86, powinieneś sprawdzić przepustnicę i ją wyczyścić, według niektórych źródeł należy ją wyczyścić i ponownie założyć i przeprowadzić adaptację VAGiem, z przepustnicą powinien być zabudowany silniczek krokowy, który służy do stabilizacji wolnych obrotów. W dolocie powinien być tez czujnik temperatury powietrza zasysanego, który można by było wyczyścić. I póki tego nie zrobisz to nic więcej nie da się powiedzieć na odległość.
bylem dzisiaj u mechanika przepustnica jest czysta działa prawidłowo, przeprowadził adaptację przepustnicy, czujnik temp tez jest dobry, stwierdził ze jest gdzies nieszczelność w układzie zapłonowym, bo na ubogiej mieszance pali idealnie a na bogatej sie meczy, mam przyjechac w poniedzialek bedzie zdejmowal kolektor ssacy i mam nadzieje ze to pomoże.