Spalanie na zimnym silniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Spalanie na zimnym silniku
Witam,
szukałem ale nic nie znalazłem,
Panowie,
jakie może byc spalanie jeżdząc tylko na krotkich odcinkach np. codziennie do pracy (2km) i z powrotem. Silnik nawet nie zdąży się nagrzać, jakie orientacyjnie może być spalanie ?
szukałem ale nic nie znalazłem,
Panowie,
jakie może byc spalanie jeżdząc tylko na krotkich odcinkach np. codziennie do pracy (2km) i z powrotem. Silnik nawet nie zdąży się nagrzać, jakie orientacyjnie może być spalanie ?
To po co kupujesz samochod skoro z buta wolisz.Balugass pisze:2 km?? to ja bym z buta chodził bo szkoda silnika to nie benzyna!
Ja jeżdzę na takiej trasie no powiedzmy 3km. Teraz mam tdi i jest duza roznica bo miesci sie w 6, wczesniej mialem zwyklego diesla to on tak kolo 8 lubiał
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
-
- Forum Master
6 literków na zimnym na pewno ci nie pali. 6 litrów to w mieście na ciepłym silniku ciężko osiągnąć. Koło 8-10l jak się rozgrzeje to dużo mniej.marcin999 pisze:To po co kupujesz samochod skoro z buta wolisz.Balugass pisze:2 km?? to ja bym z buta chodził bo szkoda silnika to nie benzyna!
Ja jeżdzę na takiej trasie no powiedzmy 3km. Teraz mam tdi i jest duza roznica bo miesci sie w 6, wczesniej mialem zwyklego diesla to on tak kolo 8 lubiał