[mk3]Reflektor H4 czy H1 + H1 ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Marqs84
- Mały gagatek
- Kontakt:
[mk3]Reflektor H4 czy H1 + H1 ??
Mam teraz typ na H4, jednak koniecznie do wymiany, poniewaz jeden jest pekniety a drugi paruje od srodka, wiec sie zastanawiam czy kupic H4 (80zl/szt DEPO) czy H1+H1 (120zl/szt) ? Ktore lepiej swiecą lub waszym zdaniem lepiej wyglądają ?? Dodam ze moj kolor lakieru to czarny jesli to cos ma wspolnego
Marzą mi sie LookGolf IV jednak ok. 600/kpl (najtansze) to troche sporo
a moze nie warto kupować zwyklech i troche poczekac..uzbierac te 600 i kupic lookIV?
Co o tym sądzicie
Marzą mi sie LookGolf IV jednak ok. 600/kpl (najtansze) to troche sporo
a moze nie warto kupować zwyklech i troche poczekac..uzbierac te 600 i kupic lookIV?
Co o tym sądzicie
Ostatnio zmieniony sob lut 18, 2006 19:23 przez Marqs84, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie kupuj depo:)Ja kupilem i oswietlaja droge i wsumei dobrze - mam 100W zarowki i napewno nigdy nie zejde na 60:),ale juz mi paruje a reflektor ma nieclay rok wiec lepiej dac do zakladu ktory zajmuje si eregeneracja reflektorow wezma Ci oczyszcza ladnie i zaloza nowe szkla i bedziesz mial jak nowe...a kase se odkladaj na te mk4:)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- pewex.olek
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
lepsze uzywki hella od nowych depo?
czemu nowe depo sa gorsze od starych helli?pewex.olek pisze:popieramPuki pisze:Wszystko idzie tylko jest z tym troche roboty kup sobie FK fajnie święcą i golfik zmienia całkowicie wygląd
a jak chcesz koniecznie H1+H1 to lpeiej kup uzywki HELLI niz nowe DEPO
POZDRO !!
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
----------------------------------------------------
>>>EUROPE EDITION --- ZAGAZOWANY<<<
Czemu? Cóz ja mam DEPO od roku - musiałem wymienić na szybko, a te byly tanie i nie załuje - w tej chwili rozglądam sie za soczewkami Helli. Nie załuje bo wytrzymały rok czasu - tyle ile potrzebowałem - własciwie w chwili obecnej nadają się na smietnik, paruja mocowanie żarówek jest tak przemyślnie zrobione że ani żarówki nie dostają odpowiedniego napięcia, a tam gdzie styk jest w miare dobry topi się izoalacja.
DEPO to dobre lampy - mniej wiecej na 12miesięcy - po tym czasie trzeba kupic nastepne, mi to odpowidało bo wtedy nawet używki helli były droższe, a ja potrzebowałem na szybko, tanio i krótko.
Podsumowujac - kup helle MK4 look, ceny zczynają sie juz w okolicy 2 kompletów DEPO
DEPO to dobre lampy - mniej wiecej na 12miesięcy - po tym czasie trzeba kupic nastepne, mi to odpowidało bo wtedy nawet używki helli były droższe, a ja potrzebowałem na szybko, tanio i krótko.
Podsumowujac - kup helle MK4 look, ceny zczynają sie juz w okolicy 2 kompletów DEPO
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Ja mam nowe DEPO H1+H1 w swojej maszynie. Niestety leflektory te sa jak loteria. Podczas ustawiania śwateł u mechanika okazało sie ze prawy leflektor w znacznym stopniu rozprasza śwatło a lewy o dziwo "kładzie" śwatło idealnie. Co do róznic miedzy H4 a H1 - jest nowszą żarówka i emituje ona strumień świetlny o wikszej mocy. W kilku gazetach motoryzacyjnych były testy żarówek zarówno H4 i H1. Czyli strumien świetlny dobrych żarówek H1 wynosi 1500lm a H4 "tylko" 900lm
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]