parujacy Nowy Kierunkowskaz ;/
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
parujacy Nowy Kierunkowskaz ;/
witam
ostatnio kupilem nowe 2 kierunkowskazy na przedni zderzak do mojego Mk3.
gdy czekalem caly tydzien by je zamontowac az w koncu to zrobilem to po jakims czasie jeden z nich zaczol parowac;/ nie wiem jakim cudem to moglo sie stac.
od 2 str. maja odpowieczniki zaden z nich nie jest zapchany ..
zrobilem zdiecia jak jest:
tak wygladaja moje kierunki;/
co z tym zrobic jezli nie moge tego juz oddac?
ostatnio kupilem nowe 2 kierunkowskazy na przedni zderzak do mojego Mk3.
gdy czekalem caly tydzien by je zamontowac az w koncu to zrobilem to po jakims czasie jeden z nich zaczol parowac;/ nie wiem jakim cudem to moglo sie stac.
od 2 str. maja odpowieczniki zaden z nich nie jest zapchany ..
zrobilem zdiecia jak jest:
tak wygladaja moje kierunki;/
co z tym zrobic jezli nie moge tego juz oddac?
Ostatnio zmieniony wt paź 27, 2009 10:05 przez Sosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój golfik -- http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=272172
ja zdemontowalem i dokladnie okleilem silikonem łączenia fabryczne przodu z tylem.pomoglo na 80% potem silikonem w kolorze zderzaka okleilem szczeliny miedzy migaczami a zderzakiem.delikatnie estetycznie pod kolor i silikonu niewidac i parowania zero.
Ostatnio zmieniony pn paź 26, 2009 17:37 przez piotr78, łącznie zmieniany 1 raz.
- MarioVWGTI
- ------TDI-------
- Auto: Golf Mk7 variant
- Kontakt:
witam
Tez mam kierunki clear, jakiś czas temu z jednym miałem problem a okazało się taki rurka gumowa odpowietrznika mi zgubiła i woda zaczęła się przedostawać. Za kleiłem to wiadomo wcześniej umyłem i wyczyściłem i wysuszyłem. Możesz sprawdzić szczelność. Wyciągnij gniazdo z żarówka, a przezroczystym plastikiem włóż do wody, tylko żeby przez ten odpowietrznik i gniazdo było nad poziomem wody. Po chwili wyciągnij i zobacz czy woda będzie w środku jak tak to łączenie plastików masz nie szczelne(obudowa). To będziesz wiedział co masz uszczelnić gniazdo czy obudowę(albo 2 w 1).
pozdrawiam
Tez mam kierunki clear, jakiś czas temu z jednym miałem problem a okazało się taki rurka gumowa odpowietrznika mi zgubiła i woda zaczęła się przedostawać. Za kleiłem to wiadomo wcześniej umyłem i wyczyściłem i wysuszyłem. Możesz sprawdzić szczelność. Wyciągnij gniazdo z żarówka, a przezroczystym plastikiem włóż do wody, tylko żeby przez ten odpowietrznik i gniazdo było nad poziomem wody. Po chwili wyciągnij i zobacz czy woda będzie w środku jak tak to łączenie plastików masz nie szczelne(obudowa). To będziesz wiedział co masz uszczelnić gniazdo czy obudowę(albo 2 w 1).
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony wt paź 27, 2009 13:53 przez KrzysiekosH, łącznie zmieniany 1 raz.