MK III GTI 2.0 8v 115KM czy 20. 16v 150KM
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
MK III GTI 2.0 8v 115KM czy 20. 16v 150KM
Koledzy moje zapytanie ktory z tych silnikow jest lepszy ? chodzi mi glownie o wasze opinie bo mam zamiar kupic goferka MK III i zastanawial sie ktory bedzie lepszym rozwiazaniem. Z ktory bedzie mniej problemow itp
Posze o wasze opinie w tym temcie
Posze o wasze opinie w tym temcie
Osiagi to wiadomo chodzi glownie o to co najbardziej ulega uszkodzeniu a to za tym idzie wlasnie o te koszty utrzymania ... na co zwrocic szczegolna uwage podczas zakupy itp bo boje sie zeby nie wpasc ...tirsone pisze:ale pod jakim względem? osiągów? modyfikacji? kosztów utrzymania?Terpis46 pisze:Koledzy moje zapytanie ktory z tych silnikow jest lepszy ?
- emilson
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja mam porownanie mialem w budzie mk3 agg i teraz mam abfa abf jest bardziej osczednym silnikiem jesli chodzi o popyt na paliwo....
ABF to silnik ktory ma tutaj wielu zwolennikow i chyba nikt ci nie napisze ze lepszy jest 2e agg ady i inne oznaczenia z seri 8v....
jesli chodzi o awaryjnosc to jak dbasz tak Masz
ABF to silnik ktory ma tutaj wielu zwolennikow i chyba nikt ci nie napisze ze lepszy jest 2e agg ady i inne oznaczenia z seri 8v....
jesli chodzi o awaryjnosc to jak dbasz tak Masz
never ending story
-
- Użytkownik
Czytam sobie troche u Ciebie w temacie o LPG << http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... 3r&start=0 >>> i troche problemow miales z gazem ... ale teraz juz wszystko dobrze jest czy nadal pali wiecej o te 2 litry ? jaki osprzet masz zalozony ? mozna wzorowac sie na Twoim zestawie pod maska ?koz3r pisze:dobrze chodzi , tylko patrz co ci pod maske pakuja , poczytaj przed montazem instalki jakie sa polecane - mysle ze 2500-3000zł za dobra instalke sie zmiescisz
wiem wiem ze na gazie wiecej ale to tyczylo sie innej sprawy o te 2 litry wiecej ...emilson pisze:Terpis46, pamietaj ze zawsze wiecej bedzie ci gazu bral niz paliwa...
ja osobiscie nie gazowalbym takiego silnika...chcesz oszczednosc pakuj AFNA na chipie...
a cos wiecej o tym chipie ? po co ? dlaczego ? na co ?
Absolutnie nie wzoruj sie tym co mi zamontowaliTerpis46 pisze:Czytam sobie troche u Ciebie w temacie o LPG << http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... 3r&start=0 >>> i troche problemow miales z gazem ... ale teraz juz wszystko dobrze jest czy nadal pali wiecej o te 2 litry ? jaki osprzet masz zalozony ? mozna wzorowac sie na Twoim zestawie pod maska ?koz3r pisze:dobrze chodzi , tylko patrz co ci pod maske pakuja , poczytaj przed montazem instalki jakie sa polecane - mysle ze 2500-3000zł za dobra instalke sie zmiescisz
Listwe wtryskową to lepiej MagicJet lub PlaniJet czy jakos tak ale to juz doczytaj , a reduktor z tego co czytalem ze Zavoli lub inne - doczytaj. Komp Stag300 moze byc .
Co do problemów jakie mialem to juz jest w miare ok tyle ze pali okolo 15 litrow - powoli bede zmienial bebechy wiec mam nadzieje ze sie poprawi.
Ostatnio zmieniony wt paź 27, 2009 13:48 przez koz3r, łącznie zmieniany 1 raz.