zapowietrzanie się układu hamulcowego Golf 2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Po odpowietrzeniu hamulców wszystko jest ok przez tydzień. Później wraca od początku. Tzn objawy zapowietrzenia- wpadający pedał hamulca i brak hamowania. Podczas jazdy trzeba depnąć około dwa, trzy razy i znowu hamowanie jest dobre.Płynu w zbiorniczku nie ubywa. Proszę o pomoc
Zapomniałem dodać, że pompa hamulcowa została wymieniona i dalej jest to samo !
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
taa to najczęstrza i chyba jedyna usterka pompy hamulcowejpiter13 pisze:tak jak wyzej pewnie poszedł oring w pompie i przepuszcza
a wstawiałeś nową pompę bo jak masz używkę to skąd masz pewność, że ona jest w 100% sprawna - lepiej kupić zestaw naprawczy za 15 PLN i zrobić samemu porządnie ( no chyba że masz już wżery na ściance).Zbyszko pisze:Zapomniałem dodać, że pompa hamulcowa została wymieniona i dalej jest to samo !
Pozatym napisałeś że nie ubywa ci płynu a wiec zaciski i cylinderki są ok. pozostaje tylko pompa
POZDRO
Pompa hamulcowa jest nowa i kupiona we Wrocławiu w sklepie na ul. Rybackiej (przy pl. Solidarności ).
Klocki i tarcze hamulcowe Lucasa wymienione na nowe. Szczęki też dobre. Jestem z Wrocławia.
Dziekuję za porady. W poniedziałek przystąpię do naprawy.
[ Dodano: Pon Lut 20, 2006 15:02 ]
Właśnie odpowietrzyłem z kolegą i hamulce znowu brzytwa. Zobaczymy na jak długo wytrzymają ? !
[ Dodano: Pon Lut 20, 2006 15:02 ]
Właśnie odpowietrzyłem z kolegą i hamulce znowu brzytwa. Zobaczymy na jak długo wytrzymają ? !