pusty bak +pol. wskazowki?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pusty bak +pol. wskazowki?
Elo!!!
inetersuje mnie w jakim miescju znajduje sie wskazowka gdy bak jest pusty???
czy znajduje sie w tym gdzie zaplon jest wylaczony?, czy na poczatku skali ??
nie zycze nikomu tego doswiadczac w trasie
THX
inetersuje mnie w jakim miescju znajduje sie wskazowka gdy bak jest pusty???
czy znajduje sie w tym gdzie zaplon jest wylaczony?, czy na poczatku skali ??
nie zycze nikomu tego doswiadczac w trasie
THX
Dobra rada: nie sprawdzaj!!! Pompa paliwa bez paliwa zatrzze się. A co do wskazań miernika poziomu: w instrukcji podają, że w momencie, gdy wskazówka znajdzie się przy ostatniej czerwonej kresce to powinno być w baku jeszcze około 7 litrów paliwa. Jest to znak, że trzeba tankować (żeby pompy nie zatrzeć). Ale ja czasami potrafie przejechać jakiś kawałek i przy tankowaniu wchodzi mi 51-52 litry paliwa. Wniosek: miałem 3-4 litry w zbiorniku i nic się nie stało. Ale to może być kwestia przypadku. Jedna górka i pompy nie ma...
Re: pusty bak +pol. wskazowki?
Wydaje mi sie ze z tą pompą paliwa to przesadzacie. Jak sie paliwo skonczy to chyab sie tak od razu pompa nie spali co nie? Wiadomo ze jak ktos jezdzi na gazie i pompa pracuje na sucho to sie zatrze.
Apropo wskazówki to u mnie przy braku paliwa wskazowka jest wyzej to znaczy wskazuje wiecej niz przy wylączonym zaplonie.
Apropo wskazówki to u mnie przy braku paliwa wskazowka jest wyzej to znaczy wskazuje wiecej niz przy wylączonym zaplonie.
Re: pusty bak +pol. wskazowki?
to prawda, że odrazu nie padnie. a z wskazuwką to w kazym vw jest różniepaulox pisze:Wydaje mi sie ze z tą pompą paliwa to przesadzacie. Jak sie paliwo skonczy to chyab sie tak od razu pompa nie spali co nie? Wiadomo ze jak ktos jezdzi na gazie i pompa pracuje na sucho to sie zatrze.
wskazniki paliwa vw sa zaj..ste nigdy dokladnie niewiesz ile jest paliwa w baku mi raz pokazuje ze jest pol rezerwy a za pare metrow gasnie i trzeba spychac bryke na pobocze a innym razem na samym poczatku rezerwy i tak jest o.k czasami mysle zeby nie zainstalowac sobie jakies lampki-Zyda.
mam pytanie co do tych kresek na wskazniku:
Poczatek rezerwy-ile to litrow
Pierwsza kreska-
pol baku-chyba cos okolo 25-30L
3/4baku
no i pelen bak to wiem 55L
chodzi mi o te pierwsze kreski ile to jest litrow chyba benzyna i diesel podobnie maja
aha ile rezerwa ma litrow?
mam pytanie co do tych kresek na wskazniku:
Poczatek rezerwy-ile to litrow
Pierwsza kreska-
pol baku-chyba cos okolo 25-30L
3/4baku
no i pelen bak to wiem 55L
chodzi mi o te pierwsze kreski ile to jest litrow chyba benzyna i diesel podobnie maja
aha ile rezerwa ma litrow?