Problem z pompką paliwową
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Problem z pompką paliwową
Witam.Mam problem z pompką paliwową (jest ona mechanicza).Od spodu posiada odpowiecznik z którego leci mi olej.Wymieniłem na nową i to samo.Czy miał ktoś podobny problem i czy jest na to jakieś lekarstwo? Z góry wiekie dzięki.
[ Dodano: Pią Lut 17, 2006 22:33 ]
Czy nikt nie miał podobnego problemu???
[ Dodano: Pią Lut 17, 2006 22:33 ]
Czy nikt nie miał podobnego problemu???
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Czy ta pompka znajduje się obok filtra oleju?
A czy czasem pomiędzy pompką paliwa a głowica nie przychodzi uszczelka.Bo napewno coś musi skoro koleś z forum ptrzerabiał gaźnik na wtrysk i zostawił pompkę bo nie miał pomysłu na zaślepienie tej dziury.
[ Dodano: Pią Lut 17, 2006 23:47 ]
Więc może po prosyu spływa ci ten olej po pompce bo ma brak uszczelnienia Odpisz
A czy czasem pomiędzy pompką paliwa a głowica nie przychodzi uszczelka.Bo napewno coś musi skoro koleś z forum ptrzerabiał gaźnik na wtrysk i zostawił pompkę bo nie miał pomysłu na zaślepienie tej dziury.
[ Dodano: Pią Lut 17, 2006 23:47 ]
Więc może po prosyu spływa ci ten olej po pompce bo ma brak uszczelnienia Odpisz
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Czy pompa paliwa jest w głowicy????? Zawsze myślałem, że w bloku silnika ( oczywiście mechaniczna).fibolek pisze:A czy czasem pomiędzy pompką paliwa a głowica nie przychodzi uszczelka
fibolek, pompa paliwa jest w bloku silnika , więc olej w pompie to rzecz normalna, ona jest tak właśnie smarowana. Po to jest właśnie oring aby olej nie wyciekał.
piotrek111, Nowa pompa wcale nie musi być sprawna, może trafiłeś na jakąś felerną?
-
- Mały gagatek
-
- Ma gadane