Więc, posiadam golfa mk3 jahre 20, ma on oryginalny system nagłośnienia nokia. Raczej znany. Wiadomo że posiada subwoofer (nie wiem czy tak sie to pisze) w bagażniku. Denerwuje mi to ze wpada on jak by w rezonans i przy niektórych basach po prostu trzeszczy. Czy da się coś z tym zrobić czy po prostu to ze starości?
I jeszcze jedno, czy dało by się podłaczyć np. skrzynie basową pod ten system zamiast tego subwoofera?
Trzeszcząca fabryczna tuba.
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
hm..no nie jestem pewny tego wlasnie, czy to plastik czy tez moze po prostu glosnik. Ale mozliwe ze to plastik albo po prostu cala ta skrzynka nie jest zamocowana odpowiednio, wlasnie tam mi cos nie pasuje. Jak to powinno byc przymocowane, wiem ze sa tam chyba 3 kolki takie na ktore sie naklada caly ten plastik...cos jeszcze ma byc, bo jesli tak to tego nie mam.
- Marcin_ko7
- Użytkownik
Kiedys chciałem zobaczyc co sie kryje w tym cudenku i odkreciłem ten kwadratowy plastik pod ktorym jest głosnik... poogladałem i zakreciłem...
I nie dokreciłem na max tych srubek i miałem własnie taki nie przyjemny dzwiek, po dokreceniu było wszystko wrociło do normy.
Może też masz cos nie dokrecone?
I nie dokreciłem na max tych srubek i miałem własnie taki nie przyjemny dzwiek, po dokreceniu było wszystko wrociło do normy.
Może też masz cos nie dokrecone?