Wysokie spalanie i brak problemy ze wchodzeniem na obroty.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wysokie spalanie i brak problemy ze wchodzeniem na obroty.
Witam.
Moja szwagierka ma następujący problem ze swoją 3.
Samochód pali jej ok. (uwaga) 15l na 100km (silnik 1.4). Druga sprawa to wchodzenie na obroty. Po odpaleniu nie można normalnie ruszyć bez dodania dużej ilości gazu, bo szarpie samochodem, schodzi z obrotów i gaśnie. Problem po paru minutach ustępuje. Czasami też zdarza się, że przy gorącym silniku potrafi schodzić z obrotów i gasnąć. Ostatnio jak samochód stał odpalony na drodze zauważyłem na asfalcie dużą ilość sadzy.
Golfer w wersji CL, 1.4 1992r.
Moja szwagierka ma następujący problem ze swoją 3.
Samochód pali jej ok. (uwaga) 15l na 100km (silnik 1.4). Druga sprawa to wchodzenie na obroty. Po odpaleniu nie można normalnie ruszyć bez dodania dużej ilości gazu, bo szarpie samochodem, schodzi z obrotów i gaśnie. Problem po paru minutach ustępuje. Czasami też zdarza się, że przy gorącym silniku potrafi schodzić z obrotów i gasnąć. Ostatnio jak samochód stał odpalony na drodze zauważyłem na asfalcie dużą ilość sadzy.
Golfer w wersji CL, 1.4 1992r.
[img]http://img81.imageshack.us/img81/1870/userbar530458jk7.gif[/img]
Mhm, zdecydowane objawy walniecia sondy lambdy ta jest, ma kolega racje ewentualnie mozna takze doczepić sie silniczka krokowego.dani3lo pisze:hmm. prawdopodobnie sonda <papa>
Ostatnio zmieniony czw paź 22, 2009 19:52 przez Vii, łącznie zmieniany 1 raz.
- dani3lo
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
czujnik temp raczej nie bo przez niego az takiego wzrostu spalanie nie bedzie.
[ Dodano: 22 Paź 2009 20:03 ]
zreszta wez odepnij czujnik temp cieczy i zobaczysz czy sie poprawi, jak tak to znaczy ze do wymiany czujnik
jak to nie. U mnie była kosta odłaczona i tak szarpalo ze szok.raczej nie ,bo na zimnym silniku nie ma wpływu na pracę silnika.
[ Dodano: 22 Paź 2009 20:03 ]
zreszta wez odepnij czujnik temp cieczy i zobaczysz czy sie poprawi, jak tak to znaczy ze do wymiany czujnik
gdyby czujnik halla to prawdopodobnie nie było by iskry, jak walnie czujnik halla to praktycznie nie ujedziesz na goracym silniku ani go nie odpalisz, na zimnym tak owszem, łatwiej.. myle się? Osad na rurze wydechowej, kosmicznie duze spalanie jak na 1,4 wskazuja na walnieta lambde
Ostatnio zmieniony czw paź 22, 2009 20:30 przez Vii, łącznie zmieniany 1 raz.