Podrzewane lusterka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Podrzewane lusterka
Witam,
Jestem właścicielem Golfika IV z 99r. Jest to wersja Highline z elektrycznie regulowanymi lusterkami. Czy jeśli one są elektryczne to oznacza to jednocześnie że są podgrzewane?
W każdym razie nie grzeją obydwa po włączeniu grzania tylnej szyby. Czytałem tu na forum, że bardzo często wysiada mata grzejąca i mam już takie upatrzone na allegro. Czy jest sens to kupić?
Czy podpięcie pod Vaga pomoże mi znaleźć przyczynę (mam taką możliwość)
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc!
[ Dodano: 21 Paź 2009 20:57 ]
dubel usunięty
Jestem właścicielem Golfika IV z 99r. Jest to wersja Highline z elektrycznie regulowanymi lusterkami. Czy jeśli one są elektryczne to oznacza to jednocześnie że są podgrzewane?
W każdym razie nie grzeją obydwa po włączeniu grzania tylnej szyby. Czytałem tu na forum, że bardzo często wysiada mata grzejąca i mam już takie upatrzone na allegro. Czy jest sens to kupić?
Czy podpięcie pod Vaga pomoże mi znaleźć przyczynę (mam taką możliwość)
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc!
[ Dodano: 21 Paź 2009 20:57 ]
dubel usunięty
Ostatnio zmieniony śr paź 21, 2009 21:11 przez h0lden, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli masz highline to na 99% beda podgrzewane. Włącza się razem z ogrzewaniem tylnej szyby a jezeli jest wlącznik przy pokrętle regulacji to na pozycji ogrzewanie.
Po podpięciu pod vaga w module komfortu powinny byc kodu błędów jeżeli maty będą spalone.
Po podpięciu pod vaga w module komfortu powinny byc kodu błędów jeżeli maty będą spalone.
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Dzięki Marcin,
Pamiętam, że błąd lusterek (moduł komfortu) pojawił mi się na Vagu (diagnostyke robiłem jakiś czas temu).
Rozumiem, że w takim razie maty są do wymiany. Nie jest to drogi zakup więc zamówię z allegro lewą i prawą.
Mam jeszcze jedno pytanie. Z prawej strony mam mniejsze lusterko i prawie nic w nim nie widze. Czy w standardzie montowane jest sferyczne szkło? Jest sens kupić to szkiełko by poprawić widoczność?
Pamiętam, że błąd lusterek (moduł komfortu) pojawił mi się na Vagu (diagnostyke robiłem jakiś czas temu).
Rozumiem, że w takim razie maty są do wymiany. Nie jest to drogi zakup więc zamówię z allegro lewą i prawą.
Mam jeszcze jedno pytanie. Z prawej strony mam mniejsze lusterko i prawie nic w nim nie widze. Czy w standardzie montowane jest sferyczne szkło? Jest sens kupić to szkiełko by poprawić widoczność?
Dzisiaj to naprawiałem akurat.
Tu jest instrukcja http://www.vw-passat.pl/index.php?optio ... 0&Itemid=9,
Roboty nie ma wiele w sumie, a jaka satysfakcja z wykonania Z lewej strony jest mata GB10S , a z prawej GB8S. Kosztują grosze i dostaniesz je na Allegro.
Tu jest instrukcja http://www.vw-passat.pl/index.php?optio ... 0&Itemid=9,
Roboty nie ma wiele w sumie, a jaka satysfakcja z wykonania Z lewej strony jest mata GB10S , a z prawej GB8S. Kosztują grosze i dostaniesz je na Allegro.
Wielkie dzięki koledzy!
Maty już zakupiłem i w ten poniedziałek będę wymieniał!
Pozdrawiam
[ Dodano: 23 Paź 2009 20:25 ]
Przeglądam właśnie ten tutorial, który misieque podesłał (dzięki!)
no i ja mam taką samą gałkę do lusterek!! Co trzeba zrobić żeby włączyć na grzanie?
może ja nie wiem jak te wajhe przekręcić?
Maty już zakupiłem i w ten poniedziałek będę wymieniał!
Pozdrawiam
[ Dodano: 23 Paź 2009 20:25 ]
Przeglądam właśnie ten tutorial, który misieque podesłał (dzięki!)
no i ja mam taką samą gałkę do lusterek!! Co trzeba zrobić żeby włączyć na grzanie?
może ja nie wiem jak te wajhe przekręcić?
-
- Forum Master