Dziwny problem chyba z silnikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwny problem chyba z silnikiem
Witam mam nietypowy problem z moim mk4 1.6 SR z 1998r. Otóz byłem na stacji zatankowałem po korek pb 95 no i od razu po zatankowaniu auto strasznie muliło wiecej niz 100 nie jechało... gdy wskazówka paliwa spadła o jedna krseke problem znikł...Wyjezdziłem całe paliwo i znowu zatankowałem do pełna i znowu ten sam problem...
tankowałem zawsze na innej stacji...Nie wiem w czym moze byc problem...
Prosze o pomoc
tankowałem zawsze na innej stacji...Nie wiem w czym moze byc problem...
Prosze o pomoc
No bez przesaby ze auto cieższe zawsze tankowałem do pełna a tankuje tak 2-3 razy w miesiacu...Przewaznie sam jezdze i przewaznie na pusto...I nigdy sie tak nie zdarzało...Za pierwszym razem jak zaczeło sie tak dzac to zatankowałem na lukoilu.... We wrzesniu mechanik miał wymienic wszystkie filtry...No i chyba paliwa tez wymienił
Ostatnio zmieniony czw paź 22, 2009 11:30 przez luki0906, łącznie zmieniany 2 razy.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Filtr paliwa się raczej rzadko wymienia dlatego proponuję się upewnić.luki0906 pisze:We wrzesniu mechanik miał wymienic wszystkie filtry...No i chyba paliwa tez wymienił
Może następnym razem spróbuj zalać jakieś "lepsze" paliwko z serii V-power, Verva czy coś takiego.
Z tym obciążeniem to oczywiście żarcik był:)
Te paliwa tak na prawde to tylko chwyt marketingowy a roznica nijaka pod kazdym wzgledemQto pisze:Filtr paliwa się raczej rzadko wymienia dlatego proponuję się upewnić.luki0906 pisze:We wrzesniu mechanik miał wymienic wszystkie filtry...No i chyba paliwa tez wymienił
Może następnym razem spróbuj zalać jakieś "lepsze" paliwko z serii V-power, Verva czy coś takiego.
Z tym obciążeniem to oczywiście żarcik był:)