Zamek w klapie tylnej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Zamek w klapie tylnej
Witam!
Jestem tutaj nowy i przepraszam jezeli moja wypowiedz bedzie malo zrozumiala. A wiec moim problemem jest nieszczesny zamek, zamyka tylko z centralnego poniewaz kluczyka nie moge wlozyc ( cos skrzywionego). Problem jest taki ze jak otworze klape to nie moge juz jej zamknac ten zabek co jest w zamku na klapie nie zaskakuje (nie zamyka sie) i tu zaczyna sie zabawa. W czarnym wypuscie w klapie co jest zamekz boku jest maly otworek na plaski srubokret.. dopiero jak tam wsadze srubokret to zaskakuje zabek zamykajacy. Wtedy musze otworzyc klamka i przy odrobinie szczescia klapa sie zamknie .. Ale zawsze musze sie z tym bawic 40 min :/ Prosze o pomoc jezeli ktos juz mial problem z tym.
Zalaczam zdjecie niestety nie z mojego golfa, pokazuje mniej wiecej o co kaman (zaznaczone na czerwono)
Pozdrawiam!
Jestem tutaj nowy i przepraszam jezeli moja wypowiedz bedzie malo zrozumiala. A wiec moim problemem jest nieszczesny zamek, zamyka tylko z centralnego poniewaz kluczyka nie moge wlozyc ( cos skrzywionego). Problem jest taki ze jak otworze klape to nie moge juz jej zamknac ten zabek co jest w zamku na klapie nie zaskakuje (nie zamyka sie) i tu zaczyna sie zabawa. W czarnym wypuscie w klapie co jest zamekz boku jest maly otworek na plaski srubokret.. dopiero jak tam wsadze srubokret to zaskakuje zabek zamykajacy. Wtedy musze otworzyc klamka i przy odrobinie szczescia klapa sie zamknie .. Ale zawsze musze sie z tym bawic 40 min :/ Prosze o pomoc jezeli ktos juz mial problem z tym.
Zalaczam zdjecie niestety nie z mojego golfa, pokazuje mniej wiecej o co kaman (zaznaczone na czerwono)
Pozdrawiam!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Nowicjusz
hmm ok sprobuje.. ale recznie "ząbka" tez nie moge zamknac.. nie chce sie zaczepic a dawniej wiem ze tak sie dzialo ..
[ Dodano: 30 Maj 2009 10:03 ]
musze wyjechac na pewien czas jak wroce to postaram sie zobaczyc do tego i odpowiem czy cos pomoglo jeszcze tak zapytam.. czy mial problem ktos z czujnikiem ABS w kole tylnym prawym ( po podpieciu do komputera wykazalo iz jest zepsuty czujnik obrotow kola tylnego prawego) jezeli tak czy duzo jest z tym roboty i ile kosztuje taka naprawa? pozdrawiam!
[ Dodano: 30 Maj 2009 10:03 ]
musze wyjechac na pewien czas jak wroce to postaram sie zobaczyc do tego i odpowiem czy cos pomoglo jeszcze tak zapytam.. czy mial problem ktos z czujnikiem ABS w kole tylnym prawym ( po podpieciu do komputera wykazalo iz jest zepsuty czujnik obrotow kola tylnego prawego) jezeli tak czy duzo jest z tym roboty i ile kosztuje taka naprawa? pozdrawiam!
to też już przerabiałem .... ale na lewym przednim koleniko1962187 pisze:czy mial problem ktos z czujnikiem ABS w kole tylnym prawym ( po podpieciu do komputera wykazalo iz jest zepsuty czujnik obrotow kola tylnego prawego) jezeli tak czy duzo jest z tym roboty i ile kosztuje taka naprawa?
przy próbie wyciągnięcia czujnika, rozwaliłem go totalnie, kupiłem nowy na Allegro, wymieniłem i śmiga
roboty nie ma dużo, odkręcasz koło, wymieniasz czujnik i po kłopocie (sprawdź najpierw przewód - jak będziesz mieć szczęście to wystarczy jak zaizolujesz przetarte miejsce na kablu, ale ja stawiam na czujniki, tak jak w moim 11-nastolatku - wszystkie czujniki po kolei padają)
-
- Nowicjusz
a moglbys jakos przyblizyc w ktorym dokladnie miejscu to moze i ja bym to sprawdzil ?????opar94 pisze:Witam,
Widze że zamek w klapie to standard
Też miałem taki problem a właściwie to mam dalej.
Jak kupiłem golfika to klapa niezamykała się ani z pilota ani z kluczyka
z kluczyka dalej się nie zamyka a z pilota był przetarty kabel między klapą a karoserią co jest już naprawione