Witam,
Zakładam ten temat bo nie znalazłęm niczego podobnego. Jak odpowiednio dbać o karoserię zimą. Jakie szampony używać. Czy myjnia na orlenie to dobry pomysł? Temat bardzo ważny z punktu widzenia ludzi którzy nie posiadają garażu.
Pozdrawiam
Zimowa konserwacja
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zanim nastaną mrozy umyj porządnie auto i nawoskuj. Ja robię tak, że jak temperatura spada do około zera stopni, to myję auto (sam, nie na orlenowskiej myjni, choć od czasu do czasu można skorzystac moim zdaniem, by podwozie też opłukać), kładę wosk koloryzujący czarny (bo taki akurat mam) i na to kładę jeszcze politurę. Ładnie się chwilę pobłyszczy, a i lakier jest w miarę chroniony.
O konserwacji podwozia było zdaje sie niedawno, więc odsyłam do szukajki.
O konserwacji podwozia było zdaje sie niedawno, więc odsyłam do szukajki.

- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Według mnie to myć w miarę często (nawet najbardziej narażone miejsca, gdzie najwięcej wody zawsze jest i przy okazji najwięcej soli chociaż przemywać wodą w miarę często) i woskować jak tylko w zimę pogoda na to pozwala, no i przede wszystkim dobrze umyć i porządnie nawoskować (nawet te niedostępne miejsca)
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg

Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest

Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest