[mk3]Problem z rozruchem, uruchomieniem auta.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]Problem z rozruchem, uruchomieniem auta.
Przez około 3tygodnie auto stało na podwórku, na mrozie niestety. Akumulator był w tym czasie w domu. Kiedy poszedłem uruchomić auto wogóle nie krecił rozrusznik. Pomyślałem, że pewnie akumulator słaby. Naładowałem i spróbowałem jeszcze raz. Tym razem było jeszcze gorzej, bo kiedy przekręciłem kluczyk na rozruch, z okolicy rozrusznika poszedł dym i jakiś mały ogień. (nie wiem skąd dokładnie). Natychamiast przestałem próbować. Dodam, że nawet nie było słychać, że się będzie zbierać na rozruch. Przeczyściłem BARDZO DOKŁADNIE przewody do podłączania akumulatora. Teraz pytanie co się mogło stać? Może ten ogień i dym był z powodu oblodzenia przewodów? Kompletnie sie na tym nie znam jak widac ; ) Obawiam się, żeby to nie był rozrusznik bo będe 150zł w plecy ;( Jak mogę sprawdzić domowym sposobem co się stało? Będę bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź.
Ostatnio zmieniony czw lut 16, 2006 18:12 przez Venomen, łącznie zmieniany 1 raz.