Wykryto adblocka.: Forum wyświetla subtelne reklamy, prosimy o rozważnie wyłączenia ich blokowania i dopisania nas do listy wyjątków.
TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
waldeklubon
- Mały gagatek

autor: waldeklubon » ndz paź 18, 2009 22:05
Witam wszystkich!Mam dziwny problem na ktory nie może znależć sposobu kilku mechaników więc może ktoś z kolegow.Mianowicie miesiąc temu mialem awarie turbo bialy dym i olej w wydechu.Wymienilem turbine na ragenerowaną w firmie turbotech z poznania i niby wszystko ok ale auto po odpaleniu dymi na biało a jak tylko troche sie rozgrzeje to po przygazowaniu kłęby niebieskiego żrącego dymu.Oleju nie ubywa i nie czuc braku mocy a kat wycięty.Może ktos podpowie dlaczego dymi!
-
PinkFloyd
- Lord GTI

autor: PinkFloyd » ndz paź 18, 2009 22:15
waldeklubon pisze:Witam wszystkich!Mam dziwny problem na ktory nie może znależć sposobu kilku mechaników więc może ktoś z kolegow.Mianowicie miesiąc temu mialem awarie turbo bialy dym i olej w wydechu.Wymienilem turbine na ragenerowaną w firmie turbotech z poznania i niby wszystko ok ale auto po odpaleniu dymi na biało a jak tylko troche sie rozgrzeje to po przygazowaniu kłęby niebieskiego żrącego dymu.Oleju nie ubywa i nie czuc braku mocy a kat wycięty.Może ktos podpowie dlaczego dymi!
Pewnie olej musi przepalić się z wydechu i dolotu. Pojeździj z butem w podłodze po auto stradzie, wylej olej który zgromadził sie w intercul.
-
waldeklubon
- Mały gagatek

autor: waldeklubon » ndz paź 18, 2009 22:19
Tak myślałem ale już zrobiłem 1000 km i ciągle dymi a do tego spalanie wzroslo do 8,5 litra i dalej nic nie wem.
-
PinkFloyd
- Lord GTI

autor: PinkFloyd » ndz paź 18, 2009 22:22
waldeklubon pisze:Tak myślałem ale już zrobiłem 1000 km i ciągle dymi a do tego spalanie wzroslo do 8,5 litra i dalej nic nie wem.
A jak ci poszła turbina, silnik sie rozbiegł i osiągnął max obroty?
-
waldeklubon
- Mały gagatek

autor: waldeklubon » ndz paź 18, 2009 22:25
Nie wszystko poszło w wydech po chwili zgasiłem a po wymianie turbo i wyczyszczeniu wszysykiego olej kapał z wydechu 20 minut.
-
PinkFloyd
- Lord GTI

autor: PinkFloyd » ndz paź 18, 2009 22:38
waldeklubon pisze:Nie wszystko poszło w wydech po chwili zgasiłem a po wymianie turbo i wyczyszczeniu wszysykiego olej kapał z wydechu 20 minut.
zdejmij dolot i zobacz ile jest oleju niebieski dym świadczy ze silnik spala olej
-
waldeklubon
- Mały gagatek

autor: waldeklubon » ndz paź 18, 2009 22:41
Już to robiłem i nie ubywa oleju i nigdzie go nie ma
-
Zimny Chirurg
- Użytkownik

- Silnik: AHF
-
Kontakt:
autor: Zimny Chirurg » ndz paź 18, 2009 22:46
Nic innego nie pozostaje jak reklamować regenerowane turbo. 1000 km i nadal wali dymem to troszke za duzo. Mi jak sie tak stało to po 60 km juz nie było śladu po oleju. No chyba ze wywalił ze 4 l tego oleju. Daj mu jeszcze jakąś chwile i reklamuj. A z płynem wszystko ok?????
Pozdro
ZC
-
waldeklubon
- Mały gagatek

autor: waldeklubon » ndz paź 18, 2009 22:51
Wywaliło z 2 litry a plynu nie ubywa ani nic sie z nim nie dzieje.Co do reklamacji turbo to też tak myślalem ale to dymienie jest dziwne bo są momentyże wogóle nie dymi silnik ma 90 stopni postoi 10 minut na wolnych obrotach przygazuje na 3000 i chmura dymu a potem nic.Postoi i znowu to samo!