Witam!
Mam taki problemik i chcialbym sie dowiedziec, czy ktos wie co sie moze dziac!
Jezdze Golfem III 1.6 wersja 3d! Podczas troszke dluzszej, dynamiczniejszej jazdy gdy zwalniam i ustaje na swiatlach przy bardzo niskich obrotach (samochod stoi) myga mi kontrolka od smarowania silnika! Przy wiekszych obrotach i jezdzeniu wszystko jest ok tylko jak staje! Przy krotkiej jezdzei np dojechanie do pracy tez wszystko jest ok! Olej jest wszystko wyglada wprzadku a jednak cos jest nie tak! Czy to moze byc sprawa zle dzialajacych czujnikow?? Lub moze jednak jakis przeciek jest w silniku???
Bardzo prosze o odpowiedz
[mk3]Co sie dzieje???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]Co sie dzieje???
Ostatnio zmieniony czw lut 16, 2006 12:19 przez WeNa, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Co sie dzieje???
Wszystko mozliwe ze czujnik przekłamuje.Bo to ze mryga ci ma niskich obrotach to wiadomo ze jest troche mniejsze cisnienie niz na wysokich.Sprawdz czujnik jak to nie on to bedziemy dalej muslec...WeNa pisze:Witam!
Mam taki problemik i chcialbym sie dowiedziec, czy ktos wie co sie moze dziac!
Jezdze Golfem III 1.6 wersja 3d! Podczas troszke dluzszej, dynamiczniejszej jazdy gdy zwalniam i ustaje na swiatlach przy bardzo niskich obrotach (samochod stoi) myga mi kontrolka od smarowania silnika! Przy wiekszych obrotach i jezdzeniu wszystko jest ok tylko jak staje! Przy krotkiej jezdzei np dojechanie do pracy tez wszystko jest ok! Olej jest wszystko wyglada wprzadku a jednak cos jest nie tak! Czy to moze byc sprawa zle dzialajacych czujnikow?? Lub moze jednak jakis przeciek jest w silniku???
Bardzo prosze o odpowiedz
Olej ostatnio dolewalem! Tak wiec z tym problemu nie powinno byc! Co do czujnikow: jednego ostatnio wykrecilem i zmienilem na nowy(bo ciekl olej z tego starego, teraz juz nie cieknie) zobacze i drugi wymienie! Jak jeszcze ktos ma inne pomysly czekam na odpowiedzi z gory dziekuje!
[ Dodano: 16 Lut 2006 11:31 ]
Przepraszam wszystkich ale ze strachu o swoje autko nie uzylem opcji szukaj i teraz juz wiem co go boli! Jak zawsze zima i czujniki wariuja! Dziekuje za odpowiedzi!
[ Dodano: 16 Lut 2006 11:31 ]
Przepraszam wszystkich ale ze strachu o swoje autko nie uzylem opcji szukaj i teraz juz wiem co go boli! Jak zawsze zima i czujniki wariuja! Dziekuje za odpowiedzi!
- Paweł Marek
- V.I.P.