[mk3]Co sie dzieje???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

WeNa
Nowicjusz
Nowicjusz

[mk3]Co sie dzieje???

Post autor: WeNa » czw lut 16, 2006 11:34

Witam!
Mam taki problemik i chcialbym sie dowiedziec, czy ktos wie co sie moze dziac!
Jezdze Golfem III 1.6 wersja 3d! Podczas troszke dluzszej, dynamiczniejszej jazdy gdy zwalniam i ustaje na swiatlach przy bardzo niskich obrotach (samochod stoi) myga mi kontrolka od smarowania silnika! Przy wiekszych obrotach i jezdzeniu wszystko jest ok tylko jak staje! Przy krotkiej jezdzei np dojechanie do pracy tez wszystko jest ok! Olej jest wszystko wyglada wprzadku a jednak cos jest nie tak! Czy to moze byc sprawa zle dzialajacych czujnikow?? Lub moze jednak jakis przeciek jest w silniku???
Bardzo prosze o odpowiedz
Ostatnio zmieniony czw lut 16, 2006 12:19 przez WeNa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
The_X
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: The_X » czw lut 16, 2006 11:46

sprawdz cisnienie oleju - moze to czujnik przeklamuje

pieko
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: Co sie dzieje???

Post autor: pieko » czw lut 16, 2006 11:58

WeNa pisze:Witam!
Mam taki problemik i chcialbym sie dowiedziec, czy ktos wie co sie moze dziac!
Jezdze Golfem III 1.6 wersja 3d! Podczas troszke dluzszej, dynamiczniejszej jazdy gdy zwalniam i ustaje na swiatlach przy bardzo niskich obrotach (samochod stoi) myga mi kontrolka od smarowania silnika! Przy wiekszych obrotach i jezdzeniu wszystko jest ok tylko jak staje! Przy krotkiej jezdzei np dojechanie do pracy tez wszystko jest ok! Olej jest wszystko wyglada wprzadku a jednak cos jest nie tak! Czy to moze byc sprawa zle dzialajacych czujnikow?? Lub moze jednak jakis przeciek jest w silniku???
Bardzo prosze o odpowiedz
Wszystko mozliwe ze czujnik przekłamuje.Bo to ze mryga ci ma niskich obrotach to wiadomo ze jest troche mniejsze cisnienie niz na wysokich.Sprawdz czujnik jak to nie on to bedziemy dalej muslec... :)

Awatar użytkownika
zbyszegk
GTI Edition
GTI Edition
Kontakt:

Post autor: zbyszegk » czw lut 16, 2006 12:10

No albo oleju dolej, albo czujnik. Mi pare razy w Fabii zdarzyło sie że przy gwałtownym hamowaniu lub przyspieszeniu czujnik reagował i samochód gasł, na środku jezdni (ochrona przed uszkodzeniem silnika) fajne uczucie...

WeNa
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: WeNa » czw lut 16, 2006 12:20

Olej ostatnio dolewalem! Tak wiec z tym problemu nie powinno byc! Co do czujnikow: jednego ostatnio wykrecilem i zmienilem na nowy(bo ciekl olej z tego starego, teraz juz nie cieknie) zobacze i drugi wymienie! Jak jeszcze ktos ma inne pomysly czekam na odpowiedzi z gory dziekuje!

[ Dodano: 16 Lut 2006 11:31 ]
Przepraszam wszystkich ale ze strachu o swoje autko nie uzylem opcji szukaj i teraz juz wiem co go boli! Jak zawsze zima i czujniki wariuja! Dziekuje za odpowiedzi!

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » czw lut 16, 2006 13:03

wczoraj z ciekawości grzebałem po serwisówce i te czujniki sa rózne. Nawet jak mają te same kolory to mogą się różnić właściwościami.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » czw lut 16, 2006 14:08

a jak stary masz olej, być może już nie ma swoich parametrów gęstości i po rozgrzaniu robi się za rzadki i nie trzyma ciśnienia

:-k ...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”