Swap skrzyni biegów z audi do mk2

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
TurboGarret
Nowicjusz
Nowicjusz

Swap skrzyni biegów z audi do mk2

Post autor: TurboGarret » sob paź 17, 2009 15:13

Witam mam pytanie czy da się wstawić go golfa 2 skrzynie wzdłużną z audi. Chodzi mi o zasadę,nie o konkretny model ,czy tam wejdzie i jakich przeróbki ewentualnie trzeba by dokonać może ktoś już kombinował w tym temacie? pozdro.

jak masz dobry patent to nie odkładaj go na później!!!

bugalon
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bugalon » sob paź 17, 2009 16:05

Da się, ale trzeba silnik wzdluznie wstawic, do tego trzeba ramę pomocniczą dla silnika wyspawac i pociąć trochę budy (i też posapwac). Generalnie pol auta do wyspawania :). Oprocz tego do zmiany mocowanie maglownicy i kilka innych *#cenzura#*.

Pozdrawiam
Bugalon

Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie

Awatar użytkownika
TurboGarret
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: TurboGarret » sob paź 17, 2009 16:34

bugalon pisze:Da się, ale trzeba silnik wzdluznie wstawic, do tego trzeba ramę pomocniczą dla silnika wyspawac i pociąć trochę budy (i też posapwac). Generalnie pol auta do wyspawania :). Oprocz tego do zmiany mocowanie maglownicy i kilka innych ************.
Dzięki za odpowiedź,szereg modyfikacji które trza wykonać mnie nie przeraża,zależy mi właśnie na tym żeby silnik był ustawiony wzdłużnie,buduje dzikusa :satan:
~250 ~300 KM :food: a ustawienie silnika w mk2 mi nie odpowiada głównie z przyczyn wynikających z montażu dość sporej turbiny :grin:
:pub:

bugalon
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bugalon » ndz paź 18, 2009 09:56

300 PS i spora turbina ? Chyba żartujesz :) K24-7200 ktora jest w stanie wydmuchać ze 380 PS spokojnie sie zmieści w ukladzie poprzecznym. To samo sie tyczy np Garrtetta GT2871R, który wydmucha ze 400 koni. Nawet gdybym miał większe turbo to wolałbym pociąć grodz robiąc na nie miejsce niż bawić się ze wstawianiem silnika wzdłużnie. Do tego trzeba cały układ chłodzenia przerabiać, cały układ zasilania paliwem, no dosłownie wszystko.

Pozdrawiam
Bugalon

Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: toffic » ndz paź 18, 2009 11:46

TurboGarret pisze:a ustawienie silnika w mk2 mi nie odpowiada głównie z przyczyn wynikających z montażu dość sporej turbiny :grin:
zawsze można włożyć dwie :green_fuck: :bajer:

Awatar użytkownika
TurboGarret
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: TurboGarret » ndz paź 18, 2009 20:18

tak to wygląda mniej więcej na 1.3 pełna szpryca wystarczy :mlotek: ''
:satan:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony ndz paź 18, 2009 20:24 przez TurboGarret, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
evolution
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: evolution » ndz paź 18, 2009 21:01

sluchaj taka dmuchawka spokojnie wejdzie do mk2 z poprzecznym silnikiem. tyle ze wstanie ... hm wlasnie kiedy na 1,3 to chyba w ogole:D:D

Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.

Awatar użytkownika
TurboGarret
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: TurboGarret » wt lis 24, 2009 08:02

marianmk2 pisze:To suszarka z tira??Do 1.3?No moim zdaniem...Bezsens:)Tym bardziej ustawiac 1.3 wzdłużnie żeby spiąc go ze skrzynką audi...Jesli masz chęc,i kilometry drutu do maga,to działaj:)Ale ja(i pewnie większosc)poszła by inną drogą,wrzucając cos o większym potencjale,i tak jak napisał evo Przy 1.3 wątpliwe że ta turbinka wstanie:)Chyba że spaliny bedziesz brał dodatkowo od kolegów żeby napędzic ten wirnik:)Ja bym dał sobie spokój,ale zrobisz jak uważasz:)
Wstanie kolego ten silnik 1.3 kręci 12 tysięcy obrotów ponad :satan:
:hehe:
co do tego swapu to zmieniłem koncepcje. :pub:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Speed”