Swap skrzyni biegów z audi do mk2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- TurboGarret
- Nowicjusz
Swap skrzyni biegów z audi do mk2
Witam mam pytanie czy da się wstawić go golfa 2 skrzynie wzdłużną z audi. Chodzi mi o zasadę,nie o konkretny model ,czy tam wejdzie i jakich przeróbki ewentualnie trzeba by dokonać może ktoś już kombinował w tym temacie? pozdro.
jak masz dobry patent to nie odkładaj go na później!!!
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Da się, ale trzeba silnik wzdluznie wstawic, do tego trzeba ramę pomocniczą dla silnika wyspawac i pociąć trochę budy (i też posapwac). Generalnie pol auta do wyspawania . Oprocz tego do zmiany mocowanie maglownicy i kilka innych *#cenzura#*.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
- TurboGarret
- Nowicjusz
Dzięki za odpowiedź,szereg modyfikacji które trza wykonać mnie nie przeraża,zależy mi właśnie na tym żeby silnik był ustawiony wzdłużnie,buduje dzikusabugalon pisze:Da się, ale trzeba silnik wzdluznie wstawic, do tego trzeba ramę pomocniczą dla silnika wyspawac i pociąć trochę budy (i też posapwac). Generalnie pol auta do wyspawania . Oprocz tego do zmiany mocowanie maglownicy i kilka innych ************.
~250 ~300 KM a ustawienie silnika w mk2 mi nie odpowiada głównie z przyczyn wynikających z montażu dość sporej turbiny
-
- V.I.P.
- Kontakt:
300 PS i spora turbina ? Chyba żartujesz K24-7200 ktora jest w stanie wydmuchać ze 380 PS spokojnie sie zmieści w ukladzie poprzecznym. To samo sie tyczy np Garrtetta GT2871R, który wydmucha ze 400 koni. Nawet gdybym miał większe turbo to wolałbym pociąć grodz robiąc na nie miejsce niż bawić się ze wstawianiem silnika wzdłużnie. Do tego trzeba cały układ chłodzenia przerabiać, cały układ zasilania paliwem, no dosłownie wszystko.
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
- TurboGarret
- Nowicjusz
tak to wygląda mniej więcej na 1.3 pełna szpryca wystarczy ''
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony ndz paź 18, 2009 20:24 przez TurboGarret, łącznie zmieniany 2 razy.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
sluchaj taka dmuchawka spokojnie wejdzie do mk2 z poprzecznym silnikiem. tyle ze wstanie ... hm wlasnie kiedy na 1,3 to chyba w ogole:D:D
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
- TurboGarret
- Nowicjusz
Wstanie kolego ten silnik 1.3 kręci 12 tysięcy obrotów ponadmarianmk2 pisze:To suszarka z tira??Do 1.3?No moim zdaniem...Bezsens:)Tym bardziej ustawiac 1.3 wzdłużnie żeby spiąc go ze skrzynką audi...Jesli masz chęc,i kilometry drutu do maga,to działaj:)Ale ja(i pewnie większosc)poszła by inną drogą,wrzucając cos o większym potencjale,i tak jak napisał evo Przy 1.3 wątpliwe że ta turbinka wstanie:)Chyba że spaliny bedziesz brał dodatkowo od kolegów żeby napędzic ten wirnik:)Ja bym dał sobie spokój,ale zrobisz jak uważasz:)
co do tego swapu to zmieniłem koncepcje.