Kopci na biało
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Kopci na biało
Jakieś 9 tysięcy km temu wymieniłem olej ( Mobil 1 10W40 ). Dzisiaj wyciągam bagnet a tam nawet nie ma minimum... Rano po odpaleniu auto kopci na biało aż sie rozgrzeje. mam wymienić olej na mineralny????? w garażu nie ma żadnych plam na betonie i motor też suchy. stan licznika to 180000 ( o ile nie był kręcony ). co radzicie??
misle,
zima idzie całkiem normalne zjawisko . . woda w benie paruje itp . . moze juz czas na zmiane oleju . niedlugo 200 tys
Rano po odpaleniu auto kopci na biało aż sie rozgrzeje
zima idzie całkiem normalne zjawisko . . woda w benie paruje itp . . moze juz czas na zmiane oleju . niedlugo 200 tys
- GTI EDITION -
- Racer
- Ma gadane
- Auto: Golf MK2 GTi, Passat B4 GL
- Silnik: PF
Ja mam w swoim przejechane 308tys i jeżdżę na Mobil 10W40 a do 270 mniej wiecej jezdziłem na syntetycznym. Jeśli nie dolewasz oleju od wymiany do wymiany albo sa to male ilosci to poczekaj z ta wymianą na gęściejszy bo 200tys to jeszcze nie koniec silnika To że kopci na biało to faktycznie wynika z parowania wody w paliwie i roznicy temp ukł wydechowego w porownaniu z otoczeniem wiec nie przejmuj sie tym, chyba ze masz tez problem z obrotami czy wiekszym spalaniem. Wtedy warto zainteresować się czujnikiem temp PS. Jak spala olej to kopci na niebiesko przy odpalaniu i pod obciażeniem :]
Serwis, sprzedaż skuterów, motocykli, kładów... TRANSPORT aut, motocykli, quadów i innych.
Naprawy aut grupy VAG, specjalizacja GOLF II, JETTA A2.
Naprawy aut grupy VAG, specjalizacja GOLF II, JETTA A2.