Wtrysk elektorniczny w Mk1 DX
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Wtrysk elektorniczny w Mk1 DX
Witam, jestem w trakcie budowy Mk1 1.8 Dx i poszukuje informacji o przejściu z mechanicznego na elektorniczny wtrysk, do auta chce też włożyć jakiś ostrzejszy wałek, auto głównie do jazdy torowej, czasem miasto. Niektórzy powiedzą aby sprzedać dx i wsadzić Kr czy coś pokrewnego niestety to nie wchodzi w gre, w silniku mam zrobione już wszystko na nowych tłokach, korbach, większych zaworach, pompie itp. Jaka jest wytrzymałość tego silnika w przypadku założenia turbosprężarki, 0.7b wytrzyma ?? Co ze skrzynią (5 biegówka). Za wszelkie informacje będe bardzo wdzięczny.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie chce cie martwic ale do tego zestawu lepszy jest k-jetronic i w to bym sie bawil nie w digi i pisanie programu do niego
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie kombinuj z digi i smt6 tylko zestroj k-jeta moim zdaniem najleppsze dla silnika jest zestrojenie wszystkiego na k_jetronic bo to potega jest
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Wtrysk elektorniczny w Mk1 DX
ja nie widzie problemu, szukasz zestawu z G60 jak chcesz pod turbo, 2 dni pracy i wszystko działa na elektronice.Macior pisze:Witam, jestem w trakcie budowy Mk1 1.8 Dx i poszukuje informacji o przejściu z mechanicznego na elektorniczny wtrysk, do auta chce też włożyć jakiś ostrzejszy wałek, auto głównie do jazdy torowej, czasem miasto. Niektórzy powiedzą aby sprzedać dx i wsadzić Kr czy coś pokrewnego niestety to nie wchodzi w gre, w silniku mam zrobione już wszystko na nowych tłokach, korbach, większych zaworach, pompie itp. Jaka jest wytrzymałość tego silnika w przypadku założenia turbosprężarki, 0.7b wytrzyma ?? Co ze skrzynią (5 biegówka). Za wszelkie informacje będe bardzo wdzięczny.
kolega w scirocco zastąpił mechanika czys takim, ale to tylko i wyłacznie z powodu braku fachowców do ustawienia odpowiednio wtrysku mechanicznego
Digifant II i po klopocie
www.vrservice.pl
Panowie potrzebuje rady- chce wymienic 2e2 na wtrysk, silnik RF.
Moje pytania
1) co najlepiej zalozyc- digi, jeta, czy cos innego
2) co potrzebuje zakupic zeby dokonac przekladki
3) jakie sa szacowane koszty czesci
4) ile moge dac za przelozenie i zgranie tego wszystkiego? Sam nie jestem w stanie tego zrobic.
Z gory dzieki za odp
Moje pytania
4) ile moge dac za przelozenie i zgranie tego wszystkiego? Sam nie jestem w stanie tego zrobic.
Z gory dzieki za odp
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
poczytaj tu powinno naświetlic ci spraweCockney pisze:Panowie potrzebuje rady- chce wymienic 2e2 na wtrysk, silnik RF.
Moje pytania
Z gory dzieki za odp
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=672
www.vrservice.pl
A myslales o wysterowaniu tego megasquirtem ?? Ma ktos wogole doswiadczenia z megasquirtem ??Macior pisze:Witam, jestem w trakcie budowy Mk1 1.8 Dx i poszukuje informacji o przejściu z mechanicznego na elektorniczny wtrysk, do auta chce też włożyć jakiś ostrzejszy wałek, auto głównie do jazdy torowej, czasem miasto. Niektórzy powiedzą aby sprzedać dx i wsadzić Kr czy coś pokrewnego niestety to nie wchodzi w gre, w silniku mam zrobione już wszystko na nowych tłokach, korbach, większych zaworach, pompie itp. Jaka jest wytrzymałość tego silnika w przypadku założenia turbosprężarki, 0.7b wytrzyma ?? Co ze skrzynią (5 biegówka). Za wszelkie informacje będe bardzo wdzięczny.
[b]AST-garage.com elektromechanika pojazdowa, car-audio, zabezpieczenia... [/b]
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
jedynie GTO moze cos powiedziec wiecej na ten tematMichu-HST pisze:A myslales o wysterowaniu tego megasquirtem ?? Ma ktos wogole doswiadczenia z megasquirtem ??Macior pisze:Witam, jestem w trakcie budowy Mk1 1.8 Dx i poszukuje informacji o przejściu z mechanicznego na elektorniczny wtrysk, do auta chce też włożyć jakiś ostrzejszy wałek, auto głównie do jazdy torowej, czasem miasto. Niektórzy powiedzą aby sprzedać dx i wsadzić Kr czy coś pokrewnego niestety to nie wchodzi w gre, w silniku mam zrobione już wszystko na nowych tłokach, korbach, większych zaworach, pompie itp. Jaka jest wytrzymałość tego silnika w przypadku założenia turbosprężarki, 0.7b wytrzyma ?? Co ze skrzynią (5 biegówka). Za wszelkie informacje będe bardzo wdzięczny.
www.vrservice.pl
Michu-HST pisze:A myslales o wysterowaniu tego megasquirtem ?? Ma ktos wogole doswiadczenia z megasquirtem ??Macior pisze:Witam, jestem w trakcie budowy Mk1 1.8 Dx i poszukuje informacji o przejściu z mechanicznego na elektorniczny wtrysk, do auta chce też włożyć jakiś ostrzejszy wałek, auto głównie do jazdy torowej, czasem miasto. Niektórzy powiedzą aby sprzedać dx i wsadzić Kr czy coś pokrewnego niestety to nie wchodzi w gre, w silniku mam zrobione już wszystko na nowych tłokach, korbach, większych zaworach, pompie itp. Jaka jest wytrzymałość tego silnika w przypadku założenia turbosprężarki, 0.7b wytrzyma ?? Co ze skrzynią (5 biegówka). Za wszelkie informacje będe bardzo wdzięczny.
Narazie pojeździ na k-jecie, a za rok nowy silnik.