[mk2]Problem z lakierem i wgnieceniami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
zbyszegk
GTI Edition
GTI Edition
Kontakt:

[mk2]Problem z lakierem i wgnieceniami

Post autor: zbyszegk » śr lut 15, 2006 20:23

Mam mały problem..... ostatnio dach na moim garażu zawalił się :( i mój golfik troche oberwał...
Obrazek

Nie wiem co mam zrobić i czym to zabezpieczyć do czasu malowania. Niestety dopiero za miesiąc oddam go do naprawy. Do tego czasu nie jeździć nim ?? Przykryć czymś, bo rdza już chwyta... help me!!!

No i jeszcze co sądzicie o klapie bagaznika, da sie zrobić?? czy inna kupic??

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » śr lut 15, 2006 20:33

współczuję Ci - taka szkoda, ale jak go przykryjesz to i tak rdza wyleżie (wilgoć w powietrzu), dach spokojnie da sie wyklepać a z tylną klapą może być problem(najlepiej to oceni lakiernik i Ci poradzi czy da się coś z tym zrobić), zabezpiecz miejsca gołe(bez lakieru) np: kortaninem

:-k ...

pieko
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: [mk2]Problem z lakierem i wgnieceniami

Post autor: pieko » śr lut 15, 2006 20:39

thomas24 pisze:Mam mały problem..... ostatnio dach na moim garażu zawalił się :( i mój golfik troche oberwał...
Obrazek

Nie wiem co mam zrobić i czym to zabezpieczyć do czasu malowania. Niestety dopiero za miesiąc oddam go do naprawy. Do tego czasu nie jeździć nim ?? Przykryć czymś, bo rdza już chwyta... help me!!!

No i jeszcze co sądzicie o klapie bagaznika, da sie zrobić?? czy inna kupic??
Jak musisz jezdzic to zamaluj to jakąs podkładówką.Zawsze to troche opóżni proces rdzawki.A z tą klapą to zalezy do jakiego magika blacholakiernika oddasz.Jeden powie ze ci zrobi a drugi karze kupic drugą.Na allegro chyba powinny byc klapy to sobie luknij jak chcesz.Jezeli u lakiernika ci za duzo kszykną to moze lepiej bedzie sie opłacało kupić drugą i moze uda ci sie nawet w kolorku :) Ten róg pewnie bedzie cięzko wyciągnąc....
Pozdro.

Awatar użytkownika
Kapibara
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Kapibara » śr lut 15, 2006 20:42

dokladnie taki odrdzewiacz w sklepach motoryzacyjnych mozna kupic. naklada sie odczekuje jakis czas on zmienia kolor na czarny (bardzo ziemny) i mysle ze tak mozesz smigac ewentualnei mozesz go czyms psiknac jeszcze dla pewnosci i tak bedzie wqszystk oszlifowane

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”