Nadwymiarowe tłoki czy tulejowanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nigdzie nie zrobia dobrze tulei.... no chyba ze do warszawy gdzie na starcie pasowanie tloka z cylindrem to 0.5 mm :Dtoffic pisze:Widziałem, i nigdy długo nie żyła, nikt w mojej okolicy nie jest w stanie zrobić dobrze tuleji
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Panowie wszystko pieknie ładnie tylko nadwymiary znaleźć do PG to tak jak nawlec nitke na igłe po ciemaku. Pytałem juz wszedzie, po róznych szlifierniach, IC, po ludziach z forum itd i okazuje sie że tylko Woessner z Niemiec ale cena nie wchodzi w gre bo auto mozna za to kupić. Ciekawimnie tylko fakt dlaczego tulejowania nie polecacie do turbo znam pare aut w moim miescie co lataja doładowane tak własnie zrobione i silniki maja igła . A co powiecie o tym ze w nowych Volvo takze wstawiają tuleje...
Z tej przyczyny mój silnik bedzie zrobiony na nowo od podstaw i nadwymiarów tam nie bedzie.
Pozdro
Z tej przyczyny mój silnik bedzie zrobiony na nowo od podstaw i nadwymiarów tam nie bedzie.
Pozdro
Dive deep or go home
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ziomus w nowych volvo sa tuleje mokre plywajace ktore kupujesz wykponane przez fabrtyke zaden pan stasiu ze zdzisiem nie robia ich z rur kanalizacyjnych co ma miejsce w calym kraju... problem ze znalezieniem tlokow nadwymiarowych jest tylko taki ze zestaw kosztuje...4 razy tyle co tulejowanie... Żaden silnik na tulejach dorabianych u stasia nie zyje dluzej niz 20 kkm no chyba ze jezdzisz jak pipa p.s. nie mam czasu ganiac za dokladna cena dla ludzi ktorzy z zasady nie chca kupowac tlokow ale... jeden tel i cena taka 1830 za kpl 1 szlif , dostepne od reki
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
fiat nie jest doladowany, ale rob co chcesz, zeby nikt z nas nie pomyslal kiedys a nie mowilem w temacie twojego silnika....
P.s. Stac bylo na krowe, musi byc stac na łancuch.... :green_fuck:
P.s. Stac bylo na krowe, musi byc stac na łancuch.... :green_fuck:
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Ja powiem tak, też chciałem tulejować swoje 16V. Rozmyslilem sie i kupilem komplet nadwymiarow na 2 szlif. Tulejowanie sprawdza sie w ssakach. Tulejowalismy z kumplem jego 16v i przezylo niezle katorgi (w tym przegrzania konkretne) i nie bylo zadnych problemow. Nie wiem jak sie zachowuja tuleje w doladowanych silnikach wiec nie chcialem ryzykować. Uważam jednak caly czas, że jeśli to g60 nie będzie robione na moce powyzej 180 koni to tuleje zdadzą egzamin przy dobrym smarowaniu i szanowaniu motoru. Do sportu i upalania na bank nie zdadzą egzaminu.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
evolution, Fiat Punto 1.4 turbo po hamowni 180kuca
bugalon, na wcześniejszej stronie mówiłęś ze tulejowanie da rade do ok 300km ale do rzeczy trzeba działac coś czy w te czy w jedną strone, czas pokaże
dobreevolution pisze:P.s. Stac bylo na krowe, musi byc stac na łancuch.... :green_fuck:
bugalon, na wcześniejszej stronie mówiłęś ze tulejowanie da rade do ok 300km ale do rzeczy trzeba działac coś czy w te czy w jedną strone, czas pokaże
Dive deep or go home